Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bleckmann breidt uit in België met 60.000 m2 op drie strategische locaties, ook in Grobbendonk en Herentals

Bleckmann

De groei die Bleckmann ingezet heeft, zet zich voort. De expert in Supply Chain Management (SCM) voor mode- en lifestylemerken breidt uit met ruim 60.000 m2 aan warehouse oppervlakte, op drie strategische locaties in België, het logistieke hart van Europa.

De distributiecentra in Herentals, Grobbendonk en Belsele ondersteunen de groei van de klanten, die profiteren ook mee van de groeimogelijkheden en extra logistieke flexibiliteit van Bleckmann.

De logistieke specialist en partner voor mode en lifestylemerken wereldwijd investeert fors in uitbreiding op meerdere locaties. België is zowel historisch als geografisch cruciaal voor Bleckmann. Bij deze groei zet Bleckmann ook in op het verkleinen van haar ecologische voetafdruk.

Uitbreidingen op 3 locaties rondom Antwerpen

Op drie verschillende locaties in België breidt Bleckmann op dit moment uit. Ten Westen van Antwerpen in Belsele (Sint-Niklaas), wordt een nieuw fulfilment centrum ingericht.

Ten oosten van Antwerpen, in Herentals, werd een nieuw distributiecentrum specifiek voor een nieuwe klant opgezet. Op slechts tien kilometer ervan, in Grobbendonk, wordt ook de grootste Bleckmann warehouse in België verder uitgebreid.

Herentals: snelle fulfilment oplossing

De site in Herentals is een voorbeeld van hoe snel Bleckmann inspeelt op de vraag van een klant. Voor een van onze nieuwe klanten hebben wij dit fulfilment centrum van 8.500 m2 operationele oppervlakte geopend, volledig gericht op deze klant. Op een vlotte manier én in zeer korte termijn heeft Bleckmann de e-commerce fulfilment van een andere dienstverlener overgenomen om de behoeftes van de klant na te komen.

Reinardt van Oel, Chief Operations Officer Belgium & UK bij Bleckmann: “Onze klanten huren ons in om hen volledig te ontzorgen op logistiek vlak. We zetten dan ook alles in het werk om zelfs in een hele korte periode de volledig oplossing op te zetten: onze kennis van setup, onze systemen en technologie. Onze klanten vragen. Wij lossen het op.”

Grobbendonk: grootste campus in België onder één dak

De strategische locatie in Grobbendonk, direct gelegen aan het Albertkanaal verbonden met  met de Antwerpse haven, wordt verder uitgebreid tot een totale operationele oppervlakte van 120.000m2. Aan de reeds bestaande 100.000 m2 heeft Bleckmann een bijkomende unit toegevoegd en de bestaande grondoppervlakte met mezzanines uitgerust.

Zo wordt Grobbendonk één van de grootste campussen onder één dak binnen Bleckmann.

Deze site is ook vooruitstrevend op het vlak van innovatie, met toekomstgerichte ontwikkelingen. Mark van Onna: “Grobbendonk is een technologische pionier binnen onze groep. We testen er de logistieke mogelijkheden met robots en implementeren innovaties in het dagelijkse fulfilment. Vervolgens rollen we succesvolle projecten uit naar de andere klanten en sites.”

Belsele: flexibele oplossingen voor nieuwe klanten

In Belsele opent Bleckmann een volledig nieuw distributiecentrum op een strategische locatie. Door de beschikbare oppervlakte optimaal te benutten en door het plaatsen van mezzanines wordt de totale operationele capaciteit uitgebreid tot 31.000 m2

Via de E17 heeft het distributie centrum een goede verbinding met de Haven van Antwerpen en het Europese achterland.

Uniek is dat het fulfilment centrum volledig gericht is op het snel operationeel maken en bedienen van nieuwe klanten. “We creëren hier de capaciteit om snel en flexibel te anticiperen op vragen van klanten. Via onze multiclient-aanpak geniet elk nieuw merk meteen ten volle van de expertise en oplossingen van de groep”, zegt Mark Van Onna, General Manager Real Estate bij Bleckmann.

Duurzame investeringen in warehouses

In elk project worden investeringen gedaan om de duurzaamheid van de locaties te verbeteren. Via zijn CSR-strategie wil het een deel van de oplossing zijn, in plaats van een mede-veroorzaker van het probleem.

Er is onder meer gekeken naar de verlichting, bijvoorbeeld waar het kan, wordt er LED verlichting geplaatst en gecombineerd met bewegingssensoren om het energieverbruik verder omlaag brengen.

“Cruciaal is dat we de schaarse grond optimaal benutten. Dit doen we door mezzanines en de meest optimale rackconstructies. Hierdoor breiden we onze vloeroppervlakte in de bestaande gebouwen veel meer uit dan de grondoppervlakte die we innemen”, voegt Reinardt van Oel toe.

Bleckmann blijft verder uitbreiden. De huidige bijna 300.000 m2 aan operationele oppervlakte in België wordt binnenkort aangevuld met operationele oppervlakte van Crosswoods - een gloednieuw distributiecentrum in Kruisem.

Bleckmann

Bleckmann

Industrieweg 38c, Grobbendonk, België

Bleckmann

Deel dit artikel