Bleckmann, de logistiek expert voor fashion en lifestyle met een sterke focus op e-commerce, kondigt de volgende stap in zijn groei aan: een uitbreiding naar het Consumer Electronics marktsegment. In samenwerking met Connect + zal Bleckmann medio 2021 starten met de werkzaamheden vanuit een nieuw fulfilmentcentrum op de Ghent Logistic Campus in het Belgische Rieme.

Consumer Electronics is een groeiende markt die in hoge mate profiteert van de sterke stijging van de groei van e-commerce. Het is daarom een natuurlijke stap voor e-fulfilment expert Bleckmann om zijn dienstverlening verder uit te breiden naar dit marktsegment.

Kurt Pierloot, Chief Executive Officer van Bleckmann, legt uit: "We hebben als logistiek dienstverlener een trackrecord in het werken met ambitieuze merken en een sterke focus op e-commerce.

Het uitbreiden van onze unieke capaciteiten als e-fulfilment expert naar het Consumer Electronics segment is een logische extensie van waar we nu staan in de markt. Consumer Electronics is een veelbelovende markt waarin we zeker het verschil kunnen maken!"

Partnership met Connect+

Bleckmann bekrachtigt zijn groeiambities op de markt voor consumentenelektronica met het aangaan van een overeenkomst met Connect+. Door de krachten te bundelen, voorzien beide bedrijven de dealers van Connect+ van hoogwaardige omnichannel oplossingen.

Connect+ is een omnichannel platform van meer dan tweehonderd Consumer Electronics merken die in de markt worden gezet door meer dan duizend onafhankelijke bekende retailers en leveranciers, zoals Exellent, Selexion, Expert, CompuDeals en ConnectPro.

Gert Van Gestel, Chief Executive Officer van Connect+, legt uit: "Door onze krachten te bundelen met Bleckmann kunnen we vandaag en in de toekomst gebruik maken van hun doordachte IT-systemen.

Daarnaast zijn hun uitgebreide technische knowhow van omnichannel logistiek en hun inspanningen om voortdurend te verbeteren, doorslaggevende redenen geweest tot samenwerking."

Kurt Pierloot, Chief Executive Officer van Bleckmann, voegt eraan toe: "Door samen te werken met Connect+ krijgen we toegang tot hun uitgebreide ervaring in de Consumer Electronics en hun brede netwerk van elektronicamerken.

Tegelijkertijd deelt Bleckmann zijn ervaring in het runnen van efficiënte datagestuurde en geautomatiseerde logistieke operaties; een absolute win-win!"

Medio 2021 start Bleckmann met de exploitatie van een nieuw fulfilmentcentrum in de haven van Gent: de Ghent Logistic Campus, gelegen naast Bleckmanns bestaande Rieme-operatie. In eerste instantie zal Bleckmann een oppervlakte van 20.000 m2 exploiteren, met voldoende ruimte op het terrein om de activiteiten verder uit te breiden en te ontplooien.

Het nieuwe logistieke centrum biedt state-of-the-art dienstverlening en heeft de potentie om de grootste beschikbare voorraad consumentenelektronica in de Benelux te huisvesten.