Bleckmann heeft een nieuw fulfilmentcentrum geopend in Columbus, OHIO en breidt zo haar logistieke diensten en footprint in de Verenigde Staten verder uit. De nieuwe multi-user site zal eind juli volledig operationeel zijn.

Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van bijna 15.000 vierkante meter en is centraal gelegen in Columbus, OHIO – naast het in logistiek gespecialiseerde Rickenbacker International Airport.

De multi-user site aan Port Road in Columbus heeft een totale oppervlakte van 14.568 vierkante meter.

Het fulfilmentcentrum is voorzien van vijftien laaddeuren en twee inrijdeuren. Het DC is sinds mei in gebruik genomen. Huidige en nieuwe klanten worden momenteel geïmplementeerd, het nieuwe DC zal binnen twee maanden volledig operationeel zijn en worden beheerd door een ervaren team.

Mark van Onna, General Manager Real Estate bij Bleckmann: "Dit nieuwe fulfilmentcentrum zal extra capaciteit genereren om de groei van bestaande partners en de livegang van nieuwe partners verder te ondersteunen."

Uitbreidingsmogelijkheden voor Europese partners

Als toonaangevende logistieke partner voor mode- en lifestylemerken is dit een kans voor ambitieuze omnichannel klanten van Bleckmann in Europa en het Verenigd Koninkrijk om hun merk in de V.S. verder uit te breiden. Met douanediensten en VAS kan Bleckmann nieuwe pure e -commerce spelers nog beter bedienen.

"We zijn enthousiast over de waarde die dit zowel voor onze partners, organisatie als stakeholders oplevert", zegt Mony Scott, Vice President U.S. Bleckmann Operations.

"Dit is een mijlpaal voor onze wereldwijde organisatie nu we het allereerste stand-alone Bleckmann DC in Columbus realiseren. Gevestigd in een globaal belangrijk logistiek knooppunt met 's werelds grootste merken en centraal gelegen in het middenwesten, met toegang tot de Amerikaanse markt binnen één dag rijden. "

Ideaal gelegen voor e-commercebedrijven

Het nieuwe fulfilmentcentrum van Bleckmann is strategisch gelegen nabij Rickenbacker International Airport (LCK) in het midden van het North American International Freight Center.

Rickenbacker International Airport is één van de weinige voor vracht bestemde luchthavens ter wereld. "De locatie, de nabijheid van de luchthaven en de aanwezigheid van hubs van veel verschillende pakketvervoerders maken dit voor ons een geweldige locatie om onze voetafdruk in de V.S. verder uit te breiden", legt Real Estate Manager Van Onna uit.