De leverancier van 's werelds eerste en enige volledig samenwerkende mobiele robotica-oplossing kondigt met trots haar intrede in Europa aan. Slechts twee jaar na hun debuut in Amerika zet 6 River Systems (6RS) haar voetstappen op Europese bodem.

"We zijn blij dat we onze geautomatiseerde warehouse oplossingen nu ook op de Europese markt kunnen aanbieden", aldus Chris Lingamfelter, Vice President of Sales van 6RS.

"Europa heeft een rijke geschiedenis in het automatiseren van distributiecentra. Historisch gezien was het implementeren van geautomatiseerde oplossingen erg omvangrijk, complex en kostbaar. Met onze aanpak bieden we grote én kleine Europese warehouse operators een nieuwe, flexibele en schaalbare manier om hun processen te automatiseren. "

"Het is een strategische keuze geweest om ons op Europa te richten. De intrede in Europa is essentieel om onze klanten een wereldwijde oplossing te kunnen bieden", voegt Rylan Hamilton, co-CEO en mede-oprichter van 6RS toe.

"We begrijpen hoe competitief en veeleisend de Europese markt is en we wilden dit goed doen. We hebben ons het afgelopen jaar dan ook goed voorbereid op deze lancering middels een ervaren, internationaal team en een enthousiast Europese klantenbestand."

Robots

De 6RS-oplossing wordt aangedreven door robots genaamd "Chucks" en cloud-based software. De Chucks communiceren met de software om alle werkzaamheden in het warehouse te coördineren.

Dit resulteert in een arsenaal aan Chucks die naadloos samenwerken met medewerkers, met als doel om afstanden te verkorten, het werken in gangpanden te verminderen en werkzaamheden als het opslaan, picken, bevoorraden en sorteren van producten te versnellen.

Eén van de eerste Europese klanten van 6RS is Bleckmann, wereldwijde speler in fashion en lifestyle logistiek. "Binnen Bleckmann zoeken we voortdurend naar hoogwaardige, innovatieve oplossingen die die bij kunnen dragen aan de verbetering van onze service", aldus Steven Rymenans, Directeur Strategie en Development.

"Na het screenen van de markt kwamen we tot de conclusie dat 6 River Systems het best past bij onze operationele activiteiten en verwachtingen. De oplossing van 6RS is eenvoudig en snel te implementeren, zonder invloed op onze magazijninfrastructuur. Dit betekent dat we het project soepel kunnen uitrollen, wat directe voordelen oplevert voor onze operatie. "

LogiMAT

Chuck wordt gepresenteerd op de LogiMAT 2019, de vakbeurs die van 19, 20 en 21 februari in Stuttgart (Duitsland) plaatsvindt. (pp)