Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bleckmann (o.a. Grobbendonk) neemt B2Tex over en breidt uit naar Spanje

Bleckmann

Bleckmann (o.a. Grobbendonk) neemt een meerderheidsbelang in de B2Tex-groep, een toonaangevende specialist in Fashion Logistics die voornamelijk actief is in Spanje.

B2Tex is actief onder de bekende dochterondernemingen Thinktextil en Handtex. Vanuit acht logistieke centra en meerdere klantlocaties verlenen ongeveer 1.550 medewerkers van Thinktextil en Handtex uitzonderlijke service aan toonaangevende modemerken in Spanje en onderhouden zij langdurige klantrelaties.

In een reactie op de nieuwe samenwerking zei David Sanz, CEO van B2Tex: "We zijn verheugd om samen te werken met Bleckmann. Door deel uit te maken van een gelijkgestemde organisatie kunnen we onze activiteiten verder uitbreiden en gebruik maken van de expertise van Bleckmann.

Samen met ons team kijken we ernaar uit om onze activiteiten verder uit te bouwen en een breder scala aan mogelijkheden te bieden aan ons grote klantenbestand in Spanje en daarbuiten."

Kurt Pierloot, CEO van Bleckmann, voegt hieraan toe: "We hebben de B2Tex-groep leren kennen als ondernemende en zeer klantgerichte Fashion en Lifestyle experts. Deze waarden passen bij het DNA van Bleckmann. Door verschillende gesprekken met de twee grootaandeelhouders en het management van B2Tex realiseerden we ons dat onze bedrijven elkaar aanzienlijk kunnen versterken. Bij Bleckmann zijn we verheugd om onze activiteiten uit te breiden naar Zuid-Europa en ons te presenteren aan vele belangrijke Fashion en Lifestyle merken in de regio. We kijken ernaar uit om samen te werken met de aandeelhouders en het uitgebreide team van B2Tex om de gezamenlijke kansen verder te ontwikkelen."

Kurt Pierloot zei verder: "De samenwerking met de twee grootste aandeelhouders van B2Tex, Alvaro Bordils en David Lasheras, is van groot belang geweest voor dit partnerschap. Hun steun en visie sluiten perfect aan bij onze doelstellingen en we hebben alle vertrouwen in de wederzijdse voordelen die deze overname zal opleveren." De Spaanse B2Tex-groep rapporteerde een omzet van ongeveer 62 miljoen euro in 2023. Deze overname markeert een belangrijke stap in de strategische uitbreiding van Bleckmann in Zuid-Europa, waardoor het dienstenaanbod en het klantenbestand worden uitgebreid.

 

Over B2Tex

B2Tex is een prominente speler in de textielsector, gespecialiseerd in afhandeling en logistiek, zowel nationaal als internationaal. De groep biedt B2B- en B2C-diensten aan, is aanwezig op online en offline markten, opereert vanuit acht centra en levert zogeheten in-house diensten. B2Tex staat bekend om zijn klantgerichte aanpak en wil een referentiegroep zijn voor modewinkelketens en hen helpen bij hun logistieke en behandelingsbehoeften. Ongeveer 1.550 medewerkers van Thinktextil en Handtex verlenen uitzonderlijke service aan toonaangevende modemerken in Spanje. In 2023 bedroeg de omzet van de B2Tex-groep ongeveer 62 miljoen euro.

 

Over Bleckmann

Bleckmann (o.a. Grobbendonk) is marktleider in Supply Chain Management (SCM) diensten voor mode- en lifestylemerken. Bleckmann is opgericht in 1862 en heeft zich ontwikkeld van een transportbedrijf tot een aanbieder van volledige supply chain-oplossingen met een sterke expertise in e-fulfilment en omnichannel. Vanuit zijn sterke basis in Europa breidde het bedrijf uit naar de VS en Azië, waardoor Bleckmann klanten over de hele wereld kan bedienen. De investeringen en uitgebreide ervaring in IT-oplossingen zorgen ervoor dat Bleckmann zijn klanten wereldwijd een uniform platform biedt. Ongeveer vijfduizend medewerkers staan dagelijks klaar om de klanten van Bleckmann te ondersteunen en hun beloften na te komen. Met een omzet van EUR 564 miljoen heeft Bleckmann de omvang en flexibiliteit om haar klanten oplossingen van wereldklasse te bieden. Ga voor meer informatie naar www.bleckmann.com

Spaanse activiteiten: https://www.bleckmann.com/nl/spanje  

 

Bleckmann Grobbendonk

Bleckmann Grobbendonk

Industrieweg 38c, Grobbendonk, België

Bleckmann

Deel dit artikel