U bent hier

Bleckmann ondersteunt uitbreiding van Lovevery in het Verenigd Koninkrijk

EU | Grobbendonk | Internationaal | Neteland
20.04.2022 - 18.48u
Door: Herman Gezelle

Lovevery, het bekroonde speelgoedmerk voor jonge kinderen, gaat zijn efficiëncy en levertijden in het Verenigd Koninktijk verbeteren dankzij de logistieke diensten van Bleckmann o.a. in Grobbendonk.

Brexit-belemmeringen aanpakken

Lovevery heeft de krachten gebundeld met Bleckmann, als oplossing voor de handelsbelemmeringen na de Brexit. De nieuwe klant werkt nu samen met het Bleckmann-team, dé logistieke experts voor e-fulfilment.

Daar waar voorheen het Amerikaanse merk de Britse markt vanuit het Europese districbutiecentrum in Nederkand beleverde, wordt in de nieuwe set-up de Lovevery producten vanuit Magna Park in Lutterworth, in het centrum van de befaamde 'Logistics Golden Triangle'. Bleckmann heeft daar een nieuw distributiecentrum geopend, haar inmiddels vierde vestiging in het Verenigd Koninkrijk.

Bleckmann heeft een bewezen track record als marktleider in fulfilmentdiensten voor mode- en lifestylemerken met een sterke positie in Europa. De gloednieuwe faciliteit op Magna Park heeft een totale capaciteit van 51.000 m2.

Bleckmann ontvangt er goederen, sorteert ze, slaat ze op en levert volgens verwachting: zeven dagen per week next-day delivery tot maximaal twee dagen na bestelling voor de Lovevery klanten. Personalisering van de bestellingen en een hoog serviceniveau naar de eindklanten zijn daarbij cruciaal en inbegrepen.

Logistieke partner ondersteunt groei

Het educatieve speelgoed van de nieuwe Bleckmann-klant Lovevery is uniek in de manier waarop het meegroeit met, jonge, ouders in de groeifases in de leeftijd van 0 tot 3 jaar. In 2020 lanceerde Lovevery in het Verenigd Koninkrijk haar eerste twee producten: The Play Gym en Block Set. Later in augustus 2021 volgde haar abonnementensysteem Play Kits.

De verdere groei van het lifestylemerk staat in de sterren geschreven, zowel in hun thuismarkt als in de Europese markt. Deze Europese expansie is een andere reden waarom de retailer voor Bleckmann heeft gekozen, want de marktleider in fulfilmentdiensten heeft ervaring met het ondersteunen van exponentieel groeiende bedrijven.

Snelle leercurve voor nieuwe klant

Matthias Vandecasteele, Senior Sales Manager Lifestyle bij Bleckmann: "We zijn onder de indruk van het aanpassingsvermogen van Lovevery, dat we leerden kennen via operationeel directeur Salvador Branco. De dynamische e-commerce speler in educatief speelgoed heeft een hands-on mentaliteit en het vermogen om heel snel te veranderen.

Het speelt bovendien op een opmerkelijk persoonlijke manier in op de wensen van haar klanten, die ze ook gedetailleerd kent. Lovevery zocht een logistieke partner die met hen mee kon groeien. Die hebben ze gevonden in Bleckmann. Samen hebben we een razendsnelle leercurve op poten gezet."

Roderick Morris, Co-founder and President van Lovevery: "Onze beslissing om uit te breiden in het Verenigd Koninkrijk was een directe reactie op de overweldigende vraag van klanten sinds de recente lancering van onze Play Kits met abonnement.

We begrijpen dat het belangrijk is om lokaal aanwezig te zijn, daarom kijken we ook steeds naar de behoefte die deze groei met zich meebrengt. De strategische beslissing om de behandeling van alle Britse bestellingen over te hevelen naar Bleckmann zal de uitvoering hiervan en de algehele efficiëntie verbeteren. We zijn enthousiast om Lovevery verder te laten groeien met hun steun."

Over Bleckmann

Bleckmann is marktleider in Supply Chain Management (SCM) -diensten voor mode- en lifestylemerken.

Het in 1862 opgerichte Bleckmann ontwikkelde zich van een transportbedrijf naar leverancier van volledige supply chain-oplossingen met een specifieke expertise in e-fulfilment.

Vanuit haar sterke basis in Europa o.a. in Grobbendonk breidde het bedrijf zich uit naar de VS en Azië, waardoor Bleckmann klanten over de hele wereld van dienst kan zijn.

Haar investeringen en uitgebreide ervaring in IT-oplossingen zorgen ervoor dat Bleckmann wereldwijd een uniform platform aan haar klanten biedt. Meer dan vierduizend medewerkers staan dagelijks klaar om de klanten van Bleckmann te ondersteunen en hun beloftes na te komen.

Met een omzet van meer dan 470 miljoen euro heeft Bleckmann de omvang en flexibiliteit om oplossingen van wereldklasse

Relevante artikels

imageMeer nieuws

Inflatie stijgt verder door naar 9,65 procent: naast energie is ook voeding een van de grote boosdoeners

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 29.06.2022 - 11.33u

Herbestemming oude pastorie in Meerhout-Centrum

Kempen regio 29.06.2022 - 09.49u

De Lakenpoortse reikt laatste cheque uit

De Lakenpoortse reikt laatste cheque uit
Herentals | Neteland 29.06.2022 - 08.57u

Wout van Aert verteert hogere trainingsarbeid: "Ik heb op het juiste moment afgeremd"

EU | Internationaal | Kempen regio | Neteland 29.06.2022 - 00.13u

Brigade Piron Nete & Aa houdt opendeur vol nostalgie

Brigade Piron Nete & Aa houdt opendeur vol nostalgie
Herentals | Internationaal | Nationaal | Neteland 28.06.2022 - 17.58u

Groen legt voorstel neer om recht op abortus te verankeren in de grondwet

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 16.52u

1e lichting nieuwe opleiding Webdesigner afgestudeerd bij HIK Volwassenenonderwijs

1e lichting nieuwe opleiding Webdesigner afgestudeerd bij HIK Volwassenenonderwijs
Herentals | Kempen regio | Neteland 28.06.2022 - 16.25u

Woonproject Sint-Jozefinstituut : 'De school wordt niet volledig afgebroken' (2)

Woonproject Sint-Jozefinstituut : 'De school wordt niet volledig afgebroken' (2)
Herentals | Kempen regio | Neteland 28.06.2022 - 15.09u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 28.06.2022 - 13.53u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto