U bent hier

Bloedinzamelingen Rode Kruis begin juli : eerst afspraak maken

Grobbendonk
23.06.2020 - 08.51u
Door: Mark Jaspers

De geplande bloedinzamelingen begin juli in Grobbendonk en Bouwel gaan gewoon door. Voor beide momenten maak je een afspraak.

Ondanks de coronacrisis bleven de mobiele bloedinzamelingen van het Rode Kruis de voorbije maanden zoveel mogelijk doorgaan. "Bloed blijft elke dag nodig", klinkt het. "Zeker nu de ziekenhuizen opnieuw gestart zijn met het inplannen van niet-dringende behandelingen en operaties."

In Grobbendonk kan je bleod geven op donderdag 2 juli in de Volle Vaart. Een week later, op dinsdag 7 juli, kan je terecht in de parochiezaal Bouwel. Momenteel is het verplicht om een afspraak te maken. Dit doe je online via donorportaal.rodekruis.be of via het gratis nummer 0800/777.00.

Als je twijfelt of je mag doneren, doorloop dan zeker de online donor-zelftest op www.rodekruis.be/donorzelftest. Heb je specifieke vragen over bloedgeven in coronatijd, neem dan een kijkje op www.rodekruis.be/hulp/coronavirus.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto