Een jaar geleden plantten een 40-tal kinderen van de vrije lagere school De Luchtballon 60 zomereiken aan langs de landbouwweg Blokt-Mildonk Herenthout. Ze kregen hiervoor de hulp van de technische dienst van de gemeente.

De aanplanting werd gefinancierd door de gemeentelijke milieuraad. Nu, een jaar later, werden 45 van deze 60 zomereiken vervangen door nieuwe exemplaren.

Een maand na de eerste aanplanting waren er plots 10 eiken verdwenen. Op sommige plaatsen vond de lokale politie een afgezaagd topje of waren de gaten van de boompalen nog zichtbaar.

Jammer genoeg bleef het daar niet bij. In de zomer werd duidelijk dat er nog meer schade werd aangericht aan de jonge dreef. Slechts enkele boompjes waren in bloei. De anderen stonden er triest bij. Nader onderzoek wees uit dat slechts 15 eiken het goed doen.

Dat we het daar niet bij konden laten, vond ook het gemeentebestuur. Zij zorgden voor de nodige budgetten en de technische dienst kreeg de opdracht de bomen opnieuw aan te planten. En zo gebeurde het ook. Met de heraanplanting wil het gemeentebestuur duidelijk het belang van deze dreef onderstrepen.

We hopen in de lente terug 60 zomereiken in bloei te zien staan.