Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blonde Tongerlo werelds beste bier @ World Beer Awards UK

Tijdens de World Beer Awards in het Verenigd Koninkrijk werd de Blonde Tongerlo van de brouwerij Haacht in Boortmeerbeek door een professionele jury verkozen tot World’s Best Beer 2014. Brouwmeester Karel Vermeiren is tevreden. “Het is een dubbele overwinning. We wonnen niet alleen de eerste prijs in onze categorie, maar ook de globale prijs van het beste bier ter wereld. Dat maakt het mooi. 

Een pluim op de hoed van ons team, want niet alleen ik maak het bier”, onderstreept hij. Wat volgens de brouwmeester het bier zo uniek maakt zijn de smaken, gecombineerd met een relatief laag alcoholpercentage.

“Het bier heeft een alcoholpercentage van 6 procent. Dit betekent dat je kan doordrinken. Bovendien besteden we veel aandacht aan de geselecteerde grondstoffen waarbij de keuze van het hop prioritair is. Na het brouwen, volgt de nagisting op fles. Dat is een vak apart.”

In het verleden won de brouwerij al verschillende prijzen met andere Tongerlo-varianten zoals de Prior, de Bruine Tongerlo en de Christmas. (IB)

Deel dit artikel