Het Bloso investeert flink in de renovatie en nieuwbouw van het Netepark sportcentrum aan de Vorselaarsebaan Herentals. De investering bedraagt meer dan €2 miljoen. De renovatie van de atletiekpiste is al uitgevoerd en ook het parabooldak van de sporthal kreeg een nieuwe aluminium bedekking met bijhorende isolatie. De oudste delen van het complex zijn 45 jaar oud.

Bloso centrumverantwoordelijke Renilde Beyens : 'In een volgende fase krijgt het hoofdgebouw een nieuwe look en complete vernieuwing, een ontwerp van BEL architecten Borgerhout.  De sporthal wordt opnieuw geschikt gemaakt voor zowel competitie als voor polyvalent gebruik zoals de vele sportkampen en schoolsportdagen.

Bloso wil dat het sportcomplex Netepark een modern stagecentrum blijft.

De akoestische wanden worden er vervangen, er is een aangepaste evacuatie voor een capaciteit van 2.000 personen met bredere doorgangen en meer beenruimte op de tribunes. 

De sporthal krijgt nieuwe verwarming en verluchting en een eco-zuinige verlichting. Het Bloso legt in eigen beheer een nieuwe sportvloer, er komen nieuwe uitschuifbare tribunes met zitplaatsen voor 1.200 personen, op de gaanderijen is er plaats voor 800 man.

Ook de gevels, inkom, de kleedkamers, gevechtssportzalen en fitness worden gerenoveerd en gebruiksvriendelijker gemaakt. Het buitenterras krijgt een overdekking met een luifel.

Overdekte boogschietstand : uniek in Europa

Paradepaardje in de renovatie van het sportcentrum wordt de bouw in het najaar van de nieuwe overdekte boogschietstand. Het wordt de meest vooraanstaande boogschietstand in Europa met doellijnen op 50 en 70 m, verlicht en een overdekte en afsluitbare schietstand voor de schutters.

De Olympische beloftes zullen er in de beste omstandigheden en in alle weersomstandigheden kunnen trainen,' besluit Beyens. (zie tekeningen).

In 2017 moet de renovatie van het sportcentrum achter de rug zijn.

Bloso zoekt nieuwe uitbater tennischalet

Bloso is nog dringend op zoek naar een nieuwe uitbater voor de tennischalet.  Contact Renilde.Beyens@bloso.be of tel.  014 85 95 12.  Tot september is de cafetaria naast de ijspiste gesloten. 

Bloso sportadministratie van de Vlaamse overheid

Bloso een Intern Verzelfstandigd Agentschap met rechtspersoonlijkheid (IVArp Bloso). Bloso is de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Voluit heet Bloso: het Agentschap voor de Bevordering van de Lichamelijke Ontwikkeling, de Sport en de Openluchtrecreatie. Het IVArp Bloso maakt vanaf dezelfde datum deel uit van het beleidsdomein Cultuur, Jeugd, Sport en Media (CJSM).

De bevoegde minister voor sport is Philippe Muyters, Vlaams minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport.

Op de foto : Bloso centrumverantwoordelijke Renilde Beyens en Nest Neuckermans, ir. arch. BLOSO - dienst Logistiek en Infrastructuur / foto's Guy Verellen / NNieuws