Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Blue Corner tekent 10-jarige overeenkomst met BluePoint voor 280 EV-laadpunten - Conference Network Centers in België

All electric
Blue Corner, een Blink Charging Company en pionier op het gebied van het opladen van elektrische voertuigen in Europa, kondigde vandaag aan dat het een 10-jarige overeenkomst heeft gesloten met BluePoint. 
 
Dit is een toonaangevende aanbieder van locaties en werkplekken en dochteronderneming van de Belgische technologische handelsfederatie AGORIA, voor de levering van 280 EV-oplaadpunten in de business & network centers van BluePoint in heel België.

Blue Corner zal in totaal 280 van de nieuwe EQ200 EV-laders installeren, bedienen en onderhouden in BluePoint business & conference centers in Brussel, Antwerpen en Luik. De installatie van de snelle Level 2 laders zal in de loop van de volgende jaren gefaseerd gebeuren en zal de broodnodige laaddiensten leveren om te voldoen aan de toenemende vraag naar EV in België.

"We zijn er trots op dat we vandaag samenwerken met BluePoint en AGORIA om ervoor te zorgen dat de juiste laders op de juiste plaatsen worden geïnstalleerd om een geschikt netwerk te garanderen", zegt Olivier Van Schap, Managing Director bij Blue Corner. "Wij spelen onze rol om de overgang mogelijk te maken en verwelkomen de werknemers en de meer dan 2.000 bedrijven die lid zijn van AGORIA om het EV laadnetwerk uit te breiden in overeenstemming met de vraag."

AGORIA verenigt 2.079 technologiebedrijven en iedereen die door technologie wordt geïnspireerd. Met meer dan 321.000 werknemers is de technologiesector de grootste sector in België met een duidelijke focus op digitalisering, de maakindustrie van morgen, infrastructuur, klimaat, milieu en energie.
 

"We willen onze leden ondersteunen en engageren om een mobiliteitsplan te ontwikkelen dat leidt tot de modal shift, zodat tegen het jaar 2025 minstens de helft van onze leden deze belangrijke stap heeft gezet. Tegen datzelfde jaar willen we onze leden helpen voorbereiden zodat elke nieuwe bedrijfswagen in de sector wordt aangedreven door een emissievrije technologie", aldus Jean-Marc Timmermans, AGORIA Business Group Leader Manufacturing, Transport & Mobility Technologies.
 
Philippe Vanwichelen, BluePoint Technology and Project Manager zei: "Vandaag geven we een duidelijk signaal dat de overgang naar een duurzamere en meer verbonden toekomst een stap dichter bij de realiteit komt. Onze overeenkomst met Blue Corner vandaag maakt deel uit van onze nationale strategie om concrete en sterke verbintenissen aan te gaan om uiteindelijk zoveel mogelijk waarde voor de samenleving te creëren."
 
OVER BLUE CORNER
 
Blue Corner, opgericht in 2011, richt zich op slimme 360° totaaloplossingen met abonnementen voor bedrijven, particuliere EV-rijders en zakelijke partners. Ons snelgroeiende netwerk telt meer dan 15.000 laadpunten in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. De Blue Corner publieke laadpas ontsluit 250.000 laadpunten in heel Europa. Blue Corner telt momenteel meer dan 100 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Antwerpen. https://www.bluecorner.be
 
Blue Corner is een Blink Charging Company (Nasdaq: BLNK, BLNKW), een wereldleider in EV-laadapparatuur die laadstations ontwerpt, produceert, bezit en exploiteert. De belangrijkste producten en diensten van Blink omvatten het Blink EV-laadnetwerk, EV-laadapparatuur en EV-laaddiensten.   https://blinkcharging.com/.
 
OVER BLUEPOINT
 
BLUEPOINT bestaat uit 3 dynamische business & conference centra in Brussel, Antwerpen en Luik. De baseline Meet.Work.Tech. drukt uit hoezeer het bedrijf technologie omarmt. BluePoint richt zich op geavanceerde en innovatieve technologie en biedt state-of-the-art meeting & events ruimtes en een video- opnamestudio met green key technologie naast volledig uitgeruste werkplekken en co-working desks voor bedrijven die op zoek zijn naar vooruitgang.
 
De aantrekkelijke en functionele omgeving en de professionele ondersteunende diensten maken van BLUEPOINT een 'one-stop shop' voor live, hybride en virtuele evenementen en een thuis voor vele bedrijven en verenigingen. In deze drie bestaande business & conference centers is ook AGORIA gevestigd. www.bluepoint.be
 
OVER AGORIA
 
Agoria, de federatie van de technologische industrie, verenigt 2079 technologische bedrijven en allen die door technologie worden geïnspireerd. Met meer dan 321.000 werknemers is de technologiesector de grootste sector in België en is Agoria de grootste federatie binnen het VBO.
 
Ongeveer 70 procent van de leden van Agoria zijn KMO's.
Agoria telt meer dan 200 medewerkers. Zij werken bij de leden thuis of in kantoren in Brussel, Antwerpen, Luik, Gent en Charleroi. In de eerste drie steden beschikt Agoria over een eigen BluePoint business center en een Tech.Lounge.

De diensten en posities van Agoria richten zich op digitalisering, de maakindustrie van morgen, talentmanagementbeleid en opleiding, marktontwikkelingen, regulering, infrastructuur, klimaat, milieu en energie. Agoria wil iedereen die geïnspireerd is door technologie en innovatie met elkaar in contact brengen, zakelijk succes vergroten en een duurzame toekomst vormgeven. Via zijn initiatief Agoria Techlancers biedt Agoria ook een reeks diensten aan freelancers aan.
 

Via "Be The Change" focust Agoria op de toekomst van de arbeidsmarkt, via "Factory of the Future" op de troeven van onze maakindustrie en met "DigiCoach" op de verdere digitalisering van individuen en organisaties. Agoria heeft zowel een onderzoekscentrum als een innovatiecentrum en is actief op alle beleidsniveaus. Bart Steukers is de CEO van Agoria. Agoria bestaat sinds 1946.'
 
All electric

Deel dit artikel