U bent hier

Blue Flag voor Lilse Bergen

Lille
17.05.2019 - 14.23u
Door: Mark Jaspers

De Lilse Bergen heeft opnieuw het internationaal milieulabel Blue Flag behaald. Op 16/05/2019 ontving De Lilse Bergen VZW de Blue Flag (Blauwe Vlag) van GoodPlanet Belgium. De Blue Flag is een bewijs van extra zorg voor het milieu.

Duurzaam toerisme

"Vakantie betekent voor veel mensen genieten van natuur. Als je daarbij kiest voor een locatie waar de Blue Flag wappert, dan mag je er van uit gaan dat die natuur met respect behandeld wordt.

Wie in aanmerking wil komen voor het Blue Flag-label wordt getoetst aan uniforme internationale criteria. Een onafhankelijke Belgische en internationale jury screent de kandidaten.

"Het kwaliteitslabels is ook maar een jaar geldig. De uitbaters leveren dus elk jaar opnieuw extra inspanningen voor een beter milieu."

Blue Flag

De Blue Flag staat garant voor duurzaam watertoerisme. Dit jaar wappert de Blue Flag op 20 locaties. De jachthavens en zwemvijvers die de Blue Flag verwerven, voldoen aan strikte criteria voor waterkwaliteit, milieueducatie en -informatie, milieubeheer en veiligheid.

Vanaf het begin van de uitreiking, krijgt De Lilse Bergen VZW de Blue Flag toegekend. Het water uit de vijver, zowel van de zwemvijver als van de plonsvijver, wordt op regelmatige tijdstippen getest door erkende instanties om zo de waterkwaliteit in het oog te houden. De resultaten van deze testen worden telkens uitgehangen op het domein.

Terwijl de Blue Flag de goede waterkwaliteit van de zwemvijver garandeert, werden op het recreatiedomein nog tal van andere milieuvriendelijke maatregelen genomen.

Het afvalwater wordt in een kleinschalige waterzuivering behandeld en het afval, ook van de camping, wordt geselecteerd in een centraal milieupark. De installatie van waterbesparende douchekoppen was zowel voor het milieu als voor de energie- en waterrekening een waar schot in de roos. Met de zonnepanelen op het dak van de receptie wordt groene energie opgewekt voor verbruik op het recreatiedomein.

Deze milieubewuste inspanningen worden sinds 2008 extra beloond met het ecolabel Groene Sleutel.

Het ontvangen van de Blue Flag en de Groene Sleutel bevestigt dat we goed bezig zijn. Ook in de toekomst zullen de natuur en het milieu in ons beleid een belangrijk thema blijven.

Dit jaar brengt De Lilse Bergen nog een extra speels element in haar waterrecreatieaanbod. Recent werd een gloednieuwe waterglijbaan geplaatst. Deze is sinds enige dagen voor het publiek geopend.

Meer info:

www.blueflag.be voor informatie over de Blue Flag in Vlaanderen

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto