Creative & enthousiaste ondernemers doen het digitaal Woensdag 17 juni lanceerden 28 enthousiaste ondernemers samen het elfde BNI chapter in regio Antwerpen onder de naam BNI De Schelde. Wat is daar zo bijzonder aan?

Het overgrote deel van deze netwerkgroep heeft elkaar nog nooit in levende lijve ontmoet. "BNI, ofwel Business Network International, is een wereldwijde netwerkorganisatie met ongeveer 200 groepen in Vlaanderen & Nederland.

Het basisidee is om enthousiaste ondernemers samen te brengen, vervolgens wekelijks te vergaderen en zo elkaars onderneming en netwerk te versterken. Iets wat vandaag meer dan ooit nodig is" zegt Glenn Cornelis, een van de bezielers van het chapter.

Als gevolg van het COVID-19 virus was het echter uitgesloten om elke week fysiek te vergaderen.

"Aangezien we net aan de opbouw van onze groep begonnen voor het COVID-19 virus toesloeg, zijn we als eerste BNI chapter ooit volledig digitaal opgestart. Slechts een klein deel van de groep had elkaar één keer fysiek ontmoet in het prille begin.

Daarna werden de wekelijkse meetings telkens digitaal gehouden en sloten nieuwe ondernemers zich zo ook aan", aldus Glenn.

"Eerst was dat nog met de nodige kinderziektes, maar nu iedereen er aan gewend is verloopt het zelfs zeer vlot. Al kan het uiteraard het menselijke contact niet vervangen, het gaf ons toch een mogelijkheid om reeds een hechte groep te worden en elkaar te helpen", vult Marc Verbraecken, de voorzitter van de groep, aan.

Ondanks bijzondere omstandigheden toch een oplossing vinden. Het toont nog maar eens hoe enthousiasme en creativiteit essentieel zijn als ondernemer in woelige tijden. Ook eens een bijeenkomst bijwonen? BNI De Schelde komt elke woensdag samen. Meer info op bni.lt.deschelde@gmail.com of 0477 93 35 92.