U bent hier

Bob-campagne : ook politiezone Geel-Laakdal-Meerhout doet mee

Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
29.11.2013 - 23.34u
Door: Franky Van Leeuwen

Vanavond om 17 uur is de eindejaars Bob-campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) gestart. De campagne richt zich op personen die terugkeren van familiefeesten, feesten met vrienden, een restaurantbezoek met vrienden of partner en bedrijfsrecepties. De controles kunnen zowel overdag, in de vooravond of ’s nachts plaatsvinden. Ook het rijden onder invloed van andere stoffen dan alcohol bijvoorbeeld drugs en het correct gebruik van de gordel en kinderzitjes krijgen tijdens deze campagne extra aandacht.

Taxi kan ook

Heb je geen Bob in je vriendenkring en wil je toch een glaasje drinken? Dan kan je ook altijd een taxi bellen. Het openbaar vervoer is ook een mogelijkheid. Check zeker ook vooraf of er geen fuifbus rijdt. Vooral bij grotere fuiven worden er vaak speciale bussen ingelegd.

Sensibilisering en controle

Ondanks de vele inspanningen en het nog steeds groeiende bewustzijn bij de bestuurders blijft het rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Vooral tijdens de nacht rijden nog een groot aantal bestuurders onder invloed van alcohol.

Uit het verleden blijkt dat  de combinatie van sensibilisering en controle resultaat oplevert. Daarom drijft de politie het aantal controles tijdens de BOBcampagne gevoelig op. De campagne eindigt op maandag 27 januari om 6 uur. In deze periode kan je in de zone Geel-Laakdal-Meerhout op elk moment van de dag en ook nacht op elke plaats in de zone een alcoholcontrole tegenkomen.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto