Sinds begin mei zijn ze in de Belgische beachwereld volop aan het voorbereiden op het Belgisch Kampioenschap beachvolleybal dat dit jaar wordt afgewerkt in de Roxarena in Knokke-Heist. Dit jaar werd het reglement, op aandringen van de technische beachcel, aangepast. Daardoor werd het wedstrijdschema van de finaledag op zondag helemaal herwerkt. Dat het wat onwennig was voor zowel spelers als toeschouwers is dus normaal.

Ondertussen werden enkele schoonheidsfoutjes weggewerkt en zijn ook de kinderziektes uit de weg geruimd en begint iedereen zijn draai te vinden.

Het voorbije weekend werd de 6de manche van het Belgian kampioenschap Beachvolleybal afgewerkt in Hannut. Alle toppers tekenden present en werkten hun parcours uit bij temperaturen die opliepen tot boven de 30 graden.

Het Westelse duo Bob Douwen en Robin Adriaensen is sinds vorig seizoen actief in het beachcircuit en ze doen het niet onaardig. Dit jaar haalden ze 4 keer op 5 de halve finales en dit weekend slaagden ze er voor het eerst in om na een loodzwaar parcours de finale te bereiken.

In hun eerste wedstrijd van de dag moesten Douwen-Adriaensen het zand op tegen VerEecke-Lemmens, een jong duo dat zich zaterdag via de kwalificaties wist te plaatsen voor het hoofdtornooi op zondag. Een spannende eerste set werd uiteindelijk gewonnen door Bob en Robin met het kleinste verschil : 26-24. In de tweede set zetten ze de puntjes op de i, 21-15 en 2-0 winst. In de volgende wedstrijd moesten ze het opnemen tegen het waalse duo Jadot-Pirali, vorige week nog 3e in Sint-Niklaas. Het werd een spannende wedstrijd die onder impuls van een sterk spelende Bob Douwen gewonnen werd door Douwen-Adriaensen met 2-1. Deze overwinning bracht Douwen-Adriaensen verdiend in de halve finales, waar ze het moesten opnemen tegen het absolute topduo van het moment: Coucke-Van Walle. Het ging er heel spannend aan toe en Bob en Robin zorgden voor een verrassing van formaat door de 1ste set binnen te halen met 25-27. Na een enorm spannende wedstrijd op hoog niveau konden Douwen en Adriaensen stunten met een 19-21 overwinning tegen de regerende belgische kampioenen.

Na vier halve finales werd dit de eerste finale voor het kempense duo Douwen-Adriaensen dit seizoen. Daarin moesten ze het opnemen tegen Baetens-Deroey, de winnaars van de manche in Kortrijk. Bob en Robin draaiden, soms met een sputterende motor, vlot mee tot 15-16 in de 1ste set en tot 14-16 in de 2de set maar dan konden ze Seppe en Dennis niet meer stoppen. De zware wedstrijden in bijzonder warme omstandigheden had meer impact op Robin en Bob en ze moesten hun meerdere erkennen in het duo Baetens – Deroey. Zij wonnen vlot en verdiend en behaalden daarmee hun tweede zege van het seizoen.