Vanavond om 22 uur start de eindejaars Bob-campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). De campagne moet bestuurders er toe aanzetten te bobben tijdens de eindejaarsfeesten. De controles kunnen zowel overdag, in de vooravond of ’s nachts plaatsvinden.

Taxi kan ook

Heb je geen Bob in je vriendenkring en wil je toch een glaasje drinken? Dan kan je ook altijd een taxi bellen. Het openbaar vervoer is ook een mogelijkheid. Check zeker ook vooraf of er geen fuifbus rijdt. Vooral bij grotere fuiven worden er vaak speciale bussen ingelegd.

Belangrijke oorzaak

Ondanks de vele inspanningen en het nog steeds groeiende bewustzijn bij de bestuurders blijft het rijden onder invloed één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen. Vooral tijdens de nacht rijden nog een groot aantal bestuurders onder invloed van alcohol. In de eerste tien maanden van dit jaar, registreerden we in onze zone 39 verkeersongevallen waarbij een bestuurder te diep in het glas gekeken had. Bij vijftien (40 procent) van deze ongevallen vielen er gewonden.

Sensibilisering en controle

Uit het verleden blijkt dat de combinatie van sensibilisering en controle resultaat oplevert. Daarom drijft de politie het aantal controles tijdens de BOBcampagne gevoelig op.

De campagne eindigt op maandag 26 januari om 6 uur. In deze periode kan je in de zone Geel-Laakdal-Meerhout op elk moment van de dag en ook nacht op elke plaats in de zone een alcoholcontrole tegenkomen.