De jaarlijkse BOB-wintercampagne van politie Zuiderkempen heeft z'n vruchten afgeworpen.

In totaal werden 786 bestuurders onderworpen aan een ademtest. In bijna 97% van de voertuigen zat een BOB achter het stuur.

3.44% of 27 bestuurders bleken echter te veel alcohol te hebben gedronken: 11 bestuurders bliezen alarm en dienden hun rijbewijs voor 3 uur in te leveren, 10 bestuurders bliezen positief en dienden hun rijbewijs voor 6 uur in te leveren, 6 bestuurders bliezen positief (meer dan 0.65Mg/L) en hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Afhankelijk van de inbreuk riskeer je bij alcoholgebruik achter het stuur boetes die variëren tussen de 105 euro en 1.260 euro. In sommige specifieke gevallen kunnen de boetes nog hoger liggen en kunnen er rijverboden uitgesproken worden door de politierechter.

Tijdens deze campagne werden tevens 24 rijbewijzen ingetrokken van bestuurders die verdovende middelen hadden genomen en een positieve test drugs in verkeer aflegden. Hun rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Zij zullen zich later moeten verantwoorden voor de politierechter.

In heel 2021 gebeurden er 132 ongevallen met lichamelijk letsel op het grondgebied van de politiezone, waarbij 14 bestuurders die betrokken waren bij deze verkeersongevallen onder invloed van alcohol bleken te zijn.'  Foto NNieuws.