U bent hier

Bobbejaanland opent feestelijk de snelste coaster van de Benelux : 'Waawh, zooo spectaculair'

Internationaal | Kasterlee
22.06.2019 - 23.03u
Door: Herman Gezelle

In oktober vorig jaar ging de eerste schop in de grond. Vandaag vliegt de eerste gondel met een razend tempo door de lucht.  De nieuwe triple launch coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer is het nieuwe pronkstuk van het populaire park.

Johan Temmerman, onze reporter ter plaatse - nooit bevreesd voor een intense uitdaging - ging vandaag het gevecht aan met de zwaartekracht.  'Wat een belevenis', WhatsApp't Johan vanop 43 hoogte. Provinciegouverneur Cathy Berx waagde een kort ritje op de begane grond... toch zeer moedig.

Fury : nieuwe triple launch rollercoaster op maat gemaakt, hoogste punt 43 meter, max. 106,6 km per uur

“De lay-out van de rollercoaster is op maat gemaakt. Het hoogste punt van de baan is maar liefst 43 meter. We breken het record van snelste coaster in de Benelux met 106,6 km per uur, er zitten gigantisch veel verrassingen in het baanverloop én we pakken uit met een wereldprimeur. 

De bezoekers die dat wensen kunnen de rit ook afleggen in achterwaartse kijkrichting”, zegt Yves Peeters - Algemeen Directeur - van Bobbejaanland met enige fierheid over FURY. De nieuwe attractie FURY staat in een nieuw 2 ha groot themagebied. 

Sterkhouders van het park – giant frisbee – Sledge Hammer en coaster Typhoon staan ook in deze zone. Beide attracties werden in een nieuw kleedje gestoken, passend in het overkoepelende thema Land of Legends. 

In het waterrijk ligt NAIADS WATERS, een plezierige waterspeelzone voor iedereen die de adrenalinekick liever van op afstand beleeft. “Het thema werd ons aangereikt door Leisure Expert Group. 

We vonden het belangrijk om de hoekstenen van Bobbejaanland zoals natuur en avontuur te laten terugkomen in de zone en tegelijkertijd toch iets compleet eigentijds te brengen. 

In Land of legends worden de 4 natuurelementen bewaakt door de Guardian of Elements. Boze krachten vallen het rijk aan waardoor de Guardian genoodzaakt is hulp in te roepen van onze gasten om mee te strijden”, aldus Peggy Verelst – Commercieel en Creatief Directeur. 

'Met al deze nieuwigheden gaat de grootste investering van het park gemoeid'

Yves Peeters: “We zijn enorm gemotiveerd om de groei die wordt voorspeld door deze investering waar te maken.  De nieuwe zone heeft alles wat nodig is om hierin te slagen.”

Morgen zondag is FURY nog exclusief geopend voor de abonnementhouders die zich massaal hebben ingeschreven.  Vanaf maandag 24/6  is de nieuwe attractie geopend voor het publiek. (pp)

Foto's Johan Temmerman / rr / GVN / Nnieuws.

imageMeer nieuws

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen
Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.01.2020 - 10.50u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 26.01.2020 - 18.01u

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2020 - 07.28u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 26.01.2020 - 00.03u

VOC Neteland zoekt opvanggezinnen voor tamme konijnen

Herenthout | Kempen regio 25.01.2020 - 19.08u

Wout van Aert op het podium in Kasteelcross

Lille | Vlaanderen 25.01.2020 - 16.45u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto