U bent hier

Bobbejaanland sleept twee Diamond ThemePark Awards in de wacht

Kasterlee
16.05.2018 - 13.28u
Door: Mark Jaspers

Vandaag zijn in safari Resort de Beekse Bergen voor de achtste keer de Diamond Themepark Awards uitgereikt, die richten zich vooral op pretparken en dierenparken uit de lage landen.

De scores worden toegekend op basis van de stemmen van het grote publiek, een FAN-jury en een PARK-jury. Eerder raakte al bekend dat Bobbejaanland zeven nominaties in de wacht wist te slepen. Daarvan wist het park uit Lichtaart er nu ook twee te verzilveren.

De beste achtbaan van België vind je volgens de jury en pretparkfans in Bobbejaanland. De Typhoon wist die prijs dit jaar namelijk voor de eerste keer in de wacht te slepen. "In alle eerlijkheid kwam die eerste prijs voor ons een beetje onverwacht omdat Typhoon al bijna 15 jaar één van onze topattracties is, maar we zijn er natuurlijk heel blij mee." aldus woordvoerder Peggy Verelst.

Of de Typhoon volgend jaar opnieuw gekroond zal worden tot beste achtbaan van België is natuurlijk nog af te wachten. De achtbaan wordt namelijk op eigen terrein uitgedaagd door een spectaculaire, nieuwe triple launch coaster.

Ook op de tweede prijs is het park heel trots. Met het Fear Theater van Aaron Crow, dat tijdens Halloween vorig jaar te zien was in Bobbejaanland, haalde Bobbejaanland de prijs voor Beste Show van België binnen.

Het park dat door zanger en entertainer Bobbejaan Schoepen gebouwd werd, schat deze prijs echt naar waarde. "We doen er alles aan om als entertainment park te blijven scoren bij het publiek met eigentijdse kwalitatieve shows."

Aaron Crow behoort tot de wereldtop van het mentalisme. Bobbejaanland was dan ook heel fier dat ze hem vorig jaar weer mochten toevoegen aan het Halloween-programma. En kijk, het park haalt daardoor de Award voor Beste Show van België!

Volgens de organisatie van de Diamond ThemePark Awards scoort Bobbejaanland overigens in het algemeen heel goed. Het park eindigt steenvast in de top vijf van de andere categorieën waarin het nog genomineerd was. "Bobbejaanland is een vaste klant op het podium bij de Diamond ThemePark Awards, dit jaar met twee prachtprijzen.

Maar daarnaast scoort het park bijzonder hoog in de waarderingen van publiek en jury: zo eindigt 't Plezantste Land geregeld in de top 5. Beste Pretpark, Meest Kindvriendelijke Park, Meest Sensationele Park, Beste Attractie, en Beste Evenement; het toont aan dat Bobbejaanland bijzonder veel troeven heeft en absoluut de moeite is om een bezoekje te brengen." aldus mede-organisator Patrick Joossens.

imageMeer nieuws

Jaagpad aan Lu terug open vanaf 24 mei

Herentals 24.05.2018 - 15.52u

3 dagen na elkaar "code oranje"

3 dagen na elkaar "code oranje"
Kempen regio | Vlaanderen 24.05.2018 - 15.13u

Lutgart Simoens 90! Proficiat 'Engel van Vlaanderen'

Lutgart Simoens 90! Proficiat 'Engel van Vlaanderen'
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 24.05.2018 - 15.11u

Wat te doen bij warm weer? 30°C in het weekend

Wat te doen bij warm weer? 30°C in het weekend
Herenthout | Kempen regio | Neteland 24.05.2018 - 12.01u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 24.05.2018 - 09.58u

Schoolfeest (W)Onderwijs

Schoolfeest (W)Onderwijs
Herentals 24.05.2018 - 09.55u

Ecofeest in Herenthout

Herenthout 24.05.2018 - 09.54u

Dorpsdebat Wensbeeld Lille-Poederlee

Dorpsdebat Wensbeeld Lille-Poederlee
Lille 24.05.2018 - 08.42u

Opendeurdag Arkades basisschool

Opendeurdag Arkades basisschool
Herentals 23.05.2018 - 21.40u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto