Na net iets meer dan een week stopt Bobbejaanland met de nieuwe virtual reality-beleving op de achtbaan Dreamcatcher. "De brillen en maskers hadden technische problemen en voldeden niet aan onze kwaliteitseisen", zegt de woordvoerster van het pretpark, Peggy Verelst.

De in 2006 vernieuwde attractie die we kennen als de Dreamcatcher, zag in 1987 het licht als de Air Race. Het was de allereerste hangende achtbaan in Europa en is de oudste nog werkende achtbaan van het park. In januari kondigde Bobbejaanland aan dat er een VR-toepassing kwam op de achtbaan en op 23 juni konden de eerste bezoekers de rit in virtual reality beleven.

Pretparkgangers konden tijdens de rit grote stormen trotseren in mysterieuze landschappen. Amper een week later werd bekend dat de VR-toepassing voorlopig is stopgezet.

Technische mankementen

"Een combinatie van factoren leidde tot die beslissing", legt woordvoerster Peggy Verelst uit. "we hadden nochtans eerst een overeenkomst met een gespecialiseerd bedrijf dat professionele toepassingen op maat kon maken voor de achtbaan."

De bestelling van het nieuwe systeem, Ride VR, kwam er echter niet door nadat het bedrijf failliet ging. "We zijn dan samen met een externe partij op zoek gegaan naar een oplossing, waarna we uitkwamen bij de brillen en maskers die we vorige week in gebruik zijn beginnen nemen.

Die toonden al snel technische mankementen: ze hadden slechte batterijen en ook de brillen en hoofdmaskers voldeden niet aan onze kwaliteitseisen."

De attractie blijft wel open, maar voorlopig dus zonder virtual reality. Verelst: "Wij trachten dit nu zo snel mogelijk op te lossen, we zijn dus niet van plan om te stoppen met de VR-beleving van de achtbaan. Het comfort van de bezoekers is onze prioriteit en daarom blijven we zoeken naar een veilig en efficiënt systeem." (pb-bobbejaanland).