Halloween in Bobbejaanland Lichtaart is al 16 jaar een niet te missen event  voor de fans van horror van de bovenste plank.  Zeker deze editie met krachtige nieuwkomers : spookhuizen Texas Butcher en CORP.

'Zaterdag is het grote publiek welkom om al hun stoutste gruwelfantasiën te botvieren met niet minder dan 5 spookhuizen en 5 scarezones', zegt Yves Peeters, General Manager.  'We bieden in België sowieso de allerbeste Halloweenervaring aan.'

Nieuwe spookhuizen vol gruwel en...

'De 2 nagelnieuwe spookhuizen Texas Butcher en CORP liegen er niet om.  Bij de try outs met kenners kregen we alleen maar super enthousiaste reacties. De 3 bestaande spookhuizen - Yummy, Bazaar Bizarre en Sonar – werden dit jaar dus uitgebreid met nog twee extra spookhuizen. 

Een aanrader is ook het nieuwe spookhuis CORP.  Het is geen klassiek doorloopspookhuis. Het begint met een sterk verhaal en keigoede acteurs. De ruimtes zijn echt ‘immersive’. Niet alleen door het decor, maar ook door het geluid dat van alle kanten komt.

De bezoekers zullen moeten ontsnappen aan de Rabidi Porcus, een GMO-gemodificeerd beest dat tot leven werd gewekt door bio-ingenieurs. Dus de gasten zijn gewaarschuwd. Je zal fit moeten zijn om te slagen in deze missie. De ervaring zal in totaal zo’n 10 minuten duren.

Texas Butcher : een bloederige beenhouwster maakt er gehakt van...

Heel andere koek is het bij het spookhuis Butcher. De weerzinwekkende Texas Butcher organiseert een speciale opendeurdag in Cowboy Town. Deze unieke slager staat vooral bekend om zijn lekkere kop en leverpaté, maar de speciale rondleiding laat wel heel andere zaken op het menu zien. Grrrr.

Een slagersvrouw 'verwelkomt' de gasten in het Kempens dialect en geeft als dwingend advies mee om per 4 in een treintje door de slagerij te lopen. Het treintje zal onderweg al gauw door elkaar geschud worden met alle bloederige taferelen in het horror-gebouw te beleven zijn.

Achter elke hoek van de mistige slagerij kan er wel een huiveringwekkend personage met een pas gebruikt slagersmes opduiken. Onderweg zie je een slachtoffer kermen terwijl hij wordt gemalen in een gehaktmolen.  Oowh.

"Let's skin you", roepen de monsterlijke wezens je constant toe terwijl ze vlak voor je neus plots opduiken. Niet voor gevoelige zielen, maar dat weet je eigenlijk vooraf. De echte dapperen schuiven meteen door naar het eetstandje om daar een menselijke braadworst te bestellen...

Ook de jongere fans worden tijdens Halloween in de watten gelegd - met een Anti-monster amulet, als je wil

'Tijdens de Halloweenperiode komen ook Ridder Muis, Draak en meneer Heks met een unieke show naar Bobbejaanland. Fabric Magic, de makers van de populaire jeugdserie #LikeMe, schreef voor ons pretpark met Bansoeli Beats een nieuwe familieshow.

Wie het allemaal liever wat minder eng heeft, kan een speciaal amulet afhalen aan de ingang van Bobbejaanland, zodat de acteurs weten dat ze even niet moeten griezelen.

Door dat zichtbaar te dragen of in de lucht te steken, worden de rollen heel even omgedraaid en lopen de monsters bang weg van de kinderen.'

Voor een bezoek aan de 5 spookhuizen moet extra betaald worden, maar de 5 scarezones zijn wel in je inkomticket inbegrepen', besluit Yves Peeters.

Op zaterdag 30 oktober, zondag 31 oktober, woensdag 3 november, vrijdag 5 november en zaterdag 6 november zijn er nocturnes waarbij Bobbejaanland van 10u tot 21u open is. 

Kom de unieke griezelsluier zelf oplichten in Bobbejaanland, grrrr... : tickets HIER.

Red. en beelden Johan Temmerman/ NNieuws.