U bent hier

Bocciaspeler Kenneth Verwimp (24) is overleden: "Waar je ook bent, Kenneth, het ga je goed!"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen | Westerlo
20.11.2017 - 16.58u
Door: Mark Jaspers

Veel te vroeg moeten wij afscheid nemen van Kenneth Verwimp (24). Hij overleed zondagnamiddag aan de gevolgen van een longontsteking. Kenneth was een fantastische bocciaspeler, een trouwe ambassadeur van de G-sport, niet enkel in Vlaanderen en België, maar over de hele wereld.

Kenneth Verwimp uit Westerlo had de ziekte van Duchenne, een aangeboren en erfelijke vorm van spierdystrofie. Zijn gezondheid ging de laatste maanden achteruit, maar Kenneth bleef zich altijd focussen op wat wel nog mogelijk was en speelde deze maand nog een uitstekend Europees kampioenschap.

Het overlijden komt plots en onverwacht. "We moeten helaas veel te vroeg afscheid nemen van Kenneth, een prachtige atleet en belangrijke bocciaspeler", zegt Marc Vergauwen, voorzitter van Parantee-Psylos. "Onze gedachten gaan nu uit naar zijn familie en vrienden. Waar je ook bent, Kenneth, het ga je goed."

Kenneth was sinds 2012 elitesporter bij Parantee-Psylos. Wij kennen hem als een geweldige bocciaspeler. Een uitzonderlijke speler die met zijn precisie, rust en vastberadenheid de besten ter wereld het vuur aan de schenen legde en het Belgisch pair BC3 mee aan de top hield.

Kenneth Verwimp werd Europees kampioen boccia met het pair in 2015, samen met Pieter Cilissen en Julie Lamberechts. Vorig jaar werd het pair vijfde op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro en begin dit jaar won hij daarmee de Continental Open in Sant Cugat. Hij deed dat altijd samen met zijn vader en vaste bocciahelper Luc Verwimp. Beiden vormden jarenlang een onafscheidelijk, succesvol duo in de bocciasport.

Jouw brede glimlach zal ons altijd bijblijven.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto