U bent hier

Boeiend boek 'De Molekens 1950-1964, Hertals over ’t water...' : 'Een aanrader, over het échte leven'

Herentals
17.10.2021 - 17.59u
Door: Herman Gezelle

Met het boeiend boek De Molekens 1950-1964, Hertals over 't water van auteurs Kris Van Elsen (71) & Milia Van Rompaey ontdek je in een sublieme stijl de wordingsgeschiedenis van de populaire tuinwijk buiten het stadscentrum.

De gezinnen die mee De Molekens opbouwden en groot maakten, komen met emoties en nostalgische herinneringen aan het woord. 'Het boek borrelt over van  straffe waargebeurde verhalen.

Het werk is een must voor iedere Hertalsenaar', zegt Marleen H. uit de Eikenlaan, die het boek net verslond.

Bouwmaatschappij De Kleine Landeigendom was de ontwikkeling van de nieuwe wijk in 1949 begonnen, in 1954 is de eerste fase met Beukenlaan, Berkenlaan en Lindenlaan afgewerkt. De hele wijk met 227 woningen was in 1967 volledig rond.'

Kris Van Elsen en schoonzus Milia Van Rompaey, (weduwe van wijlen Frans Van Elsen, gewezen voorzitter van het EU-Jumelagecomité en gewaardeerd stadsgids), signeren graag het boek.  Je bestelling kan langs de auteurs zelf : molekens1950@gmail.com.

Je kan dit uniek werk vanaf 18 oktober tegen €18 ook verkrijgen bij boekhandel Bert Van Sande, Fraikinstraat Herentals. Een absolute aanrader.  Beelden De Molekens KWB/NNieuws - red. Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto