Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boeiend nieuw boek over opvoeding door ogen van kinderen : Elies Hövelings en Mirjan van de Leur

Boek kind

Auteurs Elies Hövelings en Mirjan van de Leur lanceerden recent hun boek ‘Bewust Opvoeden en Begeleiden (en wat vindt je kind ervan)’. Het boek bevat wetenschappelijk onderbouwde inzichten over opvoeden en begeleiden van kinderen van 0 tot 12 jaar, waarbij lezers worden uitgedaagd om door de ogen van hun kind(eren) te kijken. In het boek staan tips, voorbeelden en oefeningen voor ouders, opvoeders en begeleiders die opvoeding serieus nemen.

‘Bewust Opvoeden en Begeleiden’ is gebaseerd op de wetenschappelijke theorie van psycholoog Erik Erikson. Hij onderscheidt acht ontwikkelingsfasen. Het nieuwe boek van Hövelings en Van de Leur focust op de eerste vier levensfasen van de geboorte tot twaalf jaar: van baby, naar peuter, kleuter en kind.

Van de Leur licht toe: “Wij beschrijven de levenslessen die elk kind te leren heeft in deze eerste vier levensfasen én wat de lezer kan doen bij alles wat daarbij op het pad van het kind komt.”

Door het lezen van dit boek krijgen opvoeders en begeleiders concrete handvaten bij o.a. het weerbaar maken van kinderen in deze snelle wereld. “Hoe zorgen we ervoor dat onze kinderen gelukkiger worden? Depressies bij jongeren, kinderen die niet luisteren naar hun ouders, en opvoedproblemen in de breedste zin komen steeds vaker voor in onze maatschappij. Daarom willen we met dit boek iedereen helpen met bewust opvoeden en begeleiden”, aldus Van de Leur.

Workshop

Vanaf november biedt uitgever Labyrinth een workshop bestaande uit vijf modules aan, die dieper ingaat op het boek. Ouders en begeleiders leren niet alleen anders naar hun kind kijken maar ook naar zichzelf. Zo ontstaat er meer begrip door de nieuwste inzichten over opvoeden en begeleiden.

Het boek is verkrijgbaar via Bol.com voor 22,95 euro

Boek kind

Deel dit artikel