Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boeiend Wetenschapscafé Kempen : thema astronomie

Op dinsdag 24 oktober organiseert  Wetenschapscafé Kempen haar allereerste maandelijkse wetenschapscafé, deze eerste keer met als thema astronomie, vanwege de Sterrenkijkdagen die plaatsvinden in het daaropvolgende weekend.

Wetenschapscafé Kempen is een initiatief van Chris Dries, voorzitter van astronomieclub Andromeda, Lesley Mertens, voorzitter van de Molse Schaakclub en Manu Van Haverbeke, leraar fysica bij Campus Het Spoor en initiatiefnemer van de wekelijkse podcast “Weetje van de Week”.

Een vaste locatie is er nog niet, maar de activiteiten liggen voorlopig tot eind januari al wel vast. De wetenschapscafés zullen steeds doorgaan van 18:30 tot 21:30 en zo zal het eerste wetenschapscafé doorgaan in café De Oude Jager, Ezaart 351 Mol.

Vanaf 2024 zullen de wetenschapscafés steeds op de vierde donderdag van de maand plaatsvinden. Mogelijkerwijze zullen er in de toekomst ook wetenschapscafés doorgaan zonder een specifiek of vooraf bepaald thema.

Hier een overzicht van de eerstvolgende activiteiten:

dinsdagavond 24 oktober
Wetenschapscafé: astronomie

donderdagavond 23 november
Wetenschapscafé: licht

donderdagavond 7 december
Wetenschapscafé: Farma: moeten we dit wel slikken?

donderdagavond 25 januari
Wetenschapscafé: dynamiek in langdurige partnerrelaties

 

Wetenschapscafé Kempen is voortdurend op zoek naar mensen die een welbepaalde expertise in een wetenschapstak hebben en daarnaast eventueel bereid zijn om een gratis lezing of inleiding te komen geven. Na de lezing kunnen er door het publiek vragen worden gesteld en wordt er getracht een groepsgesprek op gang te brengen omtrent het besproken thema met de hulp van een moderator.

Iedereen met interesse in de wetenschap is van harte welkom om gratis te komen deelnemen aan de wetenschapscafés. Inschrijven is niet nodig. De Facebookgroep van Wetenschapscafé Kempen is een ideaal platform om kennis te maken met de organisatoren en de andere geïnteresseerden, alsook de WhatsAppgroep die eveneens dient als communicatieplatform van de organisatie.

Het motto van Wetenschapscafé Kempen is een uitspraak van Marcus Aurelius die boekdelen spreekt: “De mening van 10,000 mensen heeft geen enkele waarde indien niemand van hun iets weet over het onderwerp”. Een aantal experten en een moderator zullen er steeds voor zorgen dat het gegeven op een doordachte manier zal kunnen plaatsvinden. Respect en ruimdenkendheid staan voorop, zodat iedereen op een veilige manier kan deelnemen.

Meer info:

e-mail: lesley.mertens@hotmail.com

gsm: 0473 371 363

https://www.facebook.com/groups/wetenschapscafekempen 

https://www.youtube.com/@weetjevandeweek

Ezaart 351, Mol, België

Deel dit artikel