De Belgisch bieren blijven intens populair. Afgelopen weekend organiseerde vzw Nijlen OnbegrensT (kortweg NOT) in de Gildenzaal haar 13e editie van de ondertussen vermaarde "Nijlense bierbeurs". Het was over de koppen lopen, een niet te missen ontdekkingsreis in de 'booming' bierwereld.

De opzet van deze bierbeurs was de bezoekers kennis te laten maken met de enorme verscheidenheid aan biersmaken dat ons land rijk is. En of de "Notters" hier weer in geslaagd zijn.

Marc Peeters vzwNot organisatie : 'Het was opnieuw een succes. De 18 verschillende brouwerijen waren zelf op hun stand aanwezig zijn. Dat maakt onze bierbeurs zo uniek. Hier stelden ze hun gekende, maar ook vaak minder gekende bieren aan het grote publiek voor. Een 120-tal biersoorten passeerden de revue.

Paul Geudens uit Lille : 'We komen ieder jaar hier genieten en vooral ontdekken.  De beurs vernieuwt ieder jaar het brouwerij-aanbod en dat is belangrijk.  We proefden o.a. toppers de Kompel, de Smokey van brouwerij Vissenberg, en de Decum X. Allemaal prachtige bieren.'

Er werden meer dan 6.000 consumpties verbruikt door zo'n 1.100 deelnemers. De 14e editie van de NOT-Bierbeurs staat gepland op 23 en 24 januari 2021, ook in de Gildenzaal Nijlen.'

Op de foto boven : Het tof NOTvzw team met o.a. voorzitter Jan Verbraecken, secretaris Monique Verbraecken en penningmeester Marc Peeters (info@notvzw.be).

Guy Verellen / Nnieuws.