Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boeiende expo 'Opgevist Verleden, Herentals' met knap boek

Opgevist Expo

In 1995 redde vrijetijdsarcheoloog Wim Vervoort met hulp van familie en vrienden honderden archeologische vondsten uit de oevers van de Kleine Nete in Herentals.

Na een eerste expo in 1997 pakte Wim de collectie weer in en bewaarde ze jarenlang in dozen en kistjes. Toen in 2019 tijdens de Archeologiedagen Wim zijn pad kruiste met dat van de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Land van Nete en Aa, kwam de collectie opnieuw boven water.

Samen plaatsten ze in kasteel Le Paige in Herentals een boeiend vrijwilligersproject op de rails.

Samen met de enthousiaste vrijwilligersploeg zetten ze nu, bijna dertig jaar na de ontdekking, de collectie in de kijker met een boek en een expo. Bezoeker en lezer ontdekken het verhaal van de Kleine Nete in Herentals, van de archeologische collectie in haar bedding, van de betekenis daarvan voor de stadsgeschiedenis, van het traject van het vrijwilligersproject en van de toekomst voor zowel de collectie als de rivier.

Expo Opgevist Verleden
De expo staat van 2 tot 10 december in kasteel Le Paige Nederrij in Herentals en is gratis te bezoeken. De vrijwilligers geven graag een woordje uitleg en in het weekend zijn er activiteiten op maat van kinderen. Het volledige programma is na te lezen op www.kempenskarakter.be/opgevist-verleden.

Boek ‘Opgevist Verleden. Het verhaal van de archeologische collectie van Wim Vervoort uit de Kleine Nete in Herentals.’

Het boek is geschreven door Ellen Van de Velde, Marc Helsen en Wim Vervoort. Vanaf 2 december is het te verkrijgen op de expo of via de webshop www.kempenskarakter.be/winkel tegen €25.

Opgevist Expo

Deel dit artikel