U bent hier

Boeiende KNABB ‘toekomstbeurs’ : knelpuntberoepen centraal voor 540 jongeren - extra foto's

Herentals | Kempen regio
17.03.2015 - 15.55u
Door: Herman Gezelle

De werkgroep Onderwijs-Ondernemen van Voka - KvK Kempen West organiseerde vandaag in samenwerking met VDAB, Unizo, de Herentalse ondernemers en scholen van kOsh, GO! Campus De Vesten, en CVO DTL met KNABB een netoverschrijdende 'toekomstbeurs' voor 540 Herentalse leerlingen van het 4e jaar.  Ook het stadsbestuur van Herentals en schepen van Lokale economie Jan Michielsen verleende hun steun aan dit initiatief.

'Met dit event in cc 't Schaliken en 't Hof willen we de schoolgaande jeugd in Herentals grondig informeren over beroepen en tewerkstellingskansen', vertelt Frank Boels, zaakvoerder van Paletco en Voka LON promotor Onderwijs-Ondernemen. 'We hopen dat de jeugd hierdoor bewustere studie- en/of beroepenkeuzes maakt. Dit is goed voor de Kempense industrie en verhoogt uiteraard de tewerkstellingskansen van de jongeren. Onrechtstreeks hopen we zo ook weer een steentje bij te dragen in de afbouw van de jeugdwerkloosheid.'


KNABB Doe-beurs
Tijdens KNABB, dat staat voor Knelpunten- en alternatieve beroepenbeurs, werden de leerlingen eerst door de VDAB met beeld en klank grondig geïnformeerd over de arbeidsmarkt. Wat zijn knelpuntberoepen? Welke studies liggen goed in de markt, welke sectoren zijn het meest actief in de Kempen, hoe maak ik een beroepen- of studiekeuze, welke middelen zijn daarvoor beschikbaar? Daarna konden de leerlingen in kleinere groepen, via een doorschuifsysteem, de verschillende informatie- en beroepenstanden bezoeken.

Het was vooral een doe-beurs waarbij de scholieren aan de hand van allerlei activiteiten kunnen proeven van beroepen. Gespreid over de dag kregen zo meer dan 500 leerlingen van het 4e jaar uit alle richtingen van het ASO, TSO en BSO de kans om kennis te maken met Herentalse Ondernemers. Ook Thomas More was van de partij om beroepen en studierichtingen met elkaar te koppelen.

Deelnemende bedrijven en organisaties op de KNABB-beurs: Maes Koeltechnieken, Appelen Roes, All-Tech, Peeters-Vervoort, Electro Segers, Thomas More, VDAB, Voka KvK Kempen, Unizo, Veresto Groep Van Eyck, Garage Peeters, Maes Computers, Beneens, Konvert, Lynx Automation, DEsign, OMD-glaswerken, Paletco, Decor Finesse en Centrum voor Volwassenenonderwijs DTL.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto