Vrijdagavond had de eerste "meet en greet" van Herentals-Anders (HA!)  plaats in Den Brigand. Zo'n 50 geïnteresseerden kregen van Dominique Bellens de strategie en de visie van de burgerbeweging te horen. "We hebben gekozen voor een alternatieve manier om onze visie naar buiten te brengen : niet in een lange duffe tekst, maar in een metafoor, een verhaal.

Net als de hoofdpersonages in het verhaal, wil Herentals-Anders de Herentalse burgers aanzetten om hun ideeën terug onder het stof vandaan te halen en ermee aan de slag te gaan binnen onze gemeente.

We vertrekken vanuit de creativiteit van de mensen in onze gemeenschap. Zij zijn de ervaringsdeskundigen," luidt het. "Vertrekkend vanuit een lange termijnvisie op onze stad, brengen we alle betrokkenen rond een project bijeen en luisteren we naar hun waardevolle inbreng."

"Herentals-Anders werkelijk "anders"

Dat Herentals-Anders werkelijk "anders" denkt dat de traditionele partijen, werd duidelijk toen Jan Goossens, Esther Engels en Bert Hendrickx zich mengden in het levendig debat.

"De aanwezigen waren zeer betrokken bij de manier waarop Herentals-Anders de democratie terug van onderuit vorm wil geven," aldus Engels. "Klopt", volgens Jan Goossens.

"We willen als burgerbeweging de laag zijn onder de traditionele partijen. Onze visie gaat over hoe democratie opnieuw gaat worden waar het voor bedoeld is: de burgers een stem geven."

"En dat is wonderwel gelukt," volgens Bert Hendrickx, " want iedereen aanwezig stelde vragen, was kritisch, kwam met ideeën en was uitermate betrokken bij onze visie. Het is net dàt wat Herentals-Anders beoogt."

Herentals-Anders.
Jouw stem, jouw stad
Meer op www.herentals-anders.be (hier kan u ook de metafoor nalezen). (bd)