Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boeiende training Dogsquad Searchdogs en Vlaamse Reddingshonden in gebouwen De Voorzienigheid (H-Estate)

Reddingshonden vzw

In de oude schoolgebouwen van De Voorzienigheid Wolstraat vond zaterdag een boeiende training plaats van Vlaamse Reddingshonden vzw en Dogsquad uit Nederland.

"Deze leegstaande schoolgebouwen zijn perfect geschikt om onze honden te trainen voor het opsporen van slachtoffers", zegt Björn Asselberghs, lid van Dogsquad Searchdogs. "Hartelijk dank dat we deze uitzonderlijke locatie van H-Estate mogen gebruiken om te trainen."  

"De Vlaamse Reddingshonden (VRH) zijn een groep gedreven vrijwilligers die met hun honden trainen voor het opsporen van menselijke slachtoffers bij rampen en verdwijningen. Met onze oprichting in 1999 zijn we de oudste reddingshondengroep van België", klinkt het bij VRH.

 

De Voorzienigheid : bouwproject De Wolfabriek van H-Estate Watermolengroep

 

"Voor deze leegstaande schoolgebouwen (kOsh) werd onlangs een bouwvergunning verleend voor transformatie naar samen 29 appartementen/lofts, handels- en kantoorpanden", zegt Carl Buyens, Property Manager H-Estate.  "Tegen het einde van dit jaar gaan de bouwwerken van start.  Het wordt een uniek project met alle hypermoderne duurzame technieken voor comfort en zalig wonen.

De Wolfabriek situeert zich tussen de linkeroever van de Kleine Nete en het historisch Begijnhof. H-Estate wil ambitieus deze site met haar rijke geschiedenis herbestemmen. De Wolfabriek wordt een leuke, inspirerende ontmoetingsplaats voor jong & oud, voor ondernemers & levensgenieters.

Heel fijn dat we nu nog de  Vlaamse Reddingshonden vzw kunnen helpen bij het trainen bij het opsporen van slachtoffers.  Gebouwen waar ze vrij alles kunnen praktiseren, vind je bijna niet in ons land", besluit Carl Buyens.

Foto's en vid Johan Temmerman / NNieuws - red. Guy Verellen. 

URL
URL
Vlaamse Reddingshonden & Dogsquad (NL)

Vlaamse Reddingshonden & Dogsquad (NL)

Vlaamse Reddingshonden & Dogsquad (NL)

Vlaamse Reddingshonden & Dogsquad (NL)

Wolstraat , Herentals, België

Reddingshonden vzw

Deel dit artikel