Het wel en wee en de rijke geschiedenis van het 29 Bn Log is neergeschreven in een herinneringsboek 'Kroniek van het 29 Bataljon Logistiek'. Op een dvd wordt de geschiedenis van de eenheid in beeld en klank samengevat.


Generaal-majoor Ingenieur b.d. Jean Cravillon ontfermde zich met enkele oudgedienden van het 29 Bn Log over een jubileumboek.

Het boek blikt in verschillende delen terug op de logistieke organisatie van de landmacht of -component. De vier periodes van het 29 Bn Log worden extra in de verf gezet: de oorsprong, de periode bij de Belgische Strijdkrachten in Duitsland (BSD), de periode in Doornik en de periode in Grobbendonk.

Naast heel wat foto's bevat het boek ook een lijst van de personen die de opeenvolgende commandofuncties in de eenheid hebben uitgeoefend: de korpscommandanten, - adjudanten, -korporaals en de commandanten van de verschillende compagnies.

Aandacht ook voor de omgevingsfactoren. In Duitsland verliep het werk en het sociaal leven van de militairen en hun gezinnen zo goed als volledig binnen de kazernemuren. In België is het werk van de militarien in de kazerne en het sociaal leven er buiten.

Het boek omvat natuurlijk een overzicht van het groot aantal oefeningen en de deelname aan buitenlandse operaties.

Het boek met bijhorende DVD verschijnt in het Nederlands en het Frans. Het boek wordt verkocht aan 15 euro. De opbrengst ervan gaat naar de vier liefdadigheidsinstellingen die door het 29 Bn Log worden gesteund.

Je kan het boek bestellen door 15 euro over te maken op rekening 001-1756044-32,  t.a.v. 29 Bn Log met vermelding van naam en aantal boeken, met DVD.