U bent hier

Boekenweek brengt Jan Siebelink naar Overlezen

Provincie Antwerpen | Vlaanderen
26.03.2019 - 19.43u
Door: Lex Verellen

Net als vorig jaar is Overlezen gastheer voor het Vlaamse luik van de Boekenweek. Als bekroning van het 10de seizoen van dit populaire boekenprogramma ontvangt het vaste panel op zondagavond 7 april in provinciaal cultuurhuis de Warande in Turnhout de Nederlandse topauteur Jan Siebelink én Ingrid van Engelshoven, de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Jas van belofte

Jan Siebelink is 81 en geldt als één van Nederlands absolute bestsellerauteurs. Van zijn roman Knielen op een bed violen, in 2005 bekroond met de AKO Literatuurprijs, gingen meer dan 900.000 exemplaren over de tuinbank en het boek werd ook verfilmd. Dit jaar tekent hij voor het vermaarde Boekenweekgeschenk, een cadeautje voor wie tijdens de Boekenweek meer dan € 12,50- spendeert in de boekhandel.

In de novelle Jas van elofte keren veel van Siebelinks klassieke thema's terug.
"Siebelink treedt niet vaak op in Vlaanderen," weet panellid Jos Geysels. "Na Jan Terlouw en Kader Abdolah vorig jaar brengt de Boekenweek nu weer een grote naam naar de Warande. Dit is een mooie bekroning voor de tiende verjaardag van Overlezen."

Nederlandse minister groeide op in de Kempen

De tweede gast van deze bijzondere editie is al even prominent : D66-politica Ingrid van Engelshoven is de Nederlandse minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. "De minister heeft een flink deel van haar jeugd in de Kempen doorgebracht en liep zelfs school aan het Heilig-Grafinstituut in Turnhout," verduidelijkt panellid Karl van den Broeck.

"Ook de Warande is voor haar geen onbekend terrein." Deze bijzondere editie van Overlezen vindt uitzonderlijk niet op zondagochtend plaats, maar start om 20u15 in de Tuinzaal van de Warande. De Kempense groep Larpin zorgt voor live-muziek.

Het programma wordt ondersteund door de CPNB (stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek), Boek.be en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Wanneer:
Zondag 7 april van 20u15 tot 22 uur
Waar:
Provinciaal cultuurhuis de Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout
Meer info:
www.warande.be
https://www.warande.be/programma/3374/Jan_Siebelink_en_Ingrid_van_Engelshoven/Overlezen/

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto