Er zijn meer dan 720 aangemeld voor de #tractorenactie in Geel. Dit is veel meer dan aanvankelijk doorgegeven.

Politie regio Geel vraagt met aandrang om de ruime omgeving Geel te vermijden. #verkeershinder #geel #tractorenactie #geefboerentoekomst

Vanaf 13 uur geeft ook Geel FM verkeersinfo over de situatie. Zet je radio op frequentie 107.0 of 107.8

Deze namiddag tussen 13 en 17 uur verwachten we ernstige verkeershinder in Geel en de ruime omgeving door een tractorenactie van de Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor Agrovrouwen.

Stel bezoeken aan Geel uit, vermijd de omgeving of zoek alternatieve routes of verplaatsingsmogelijkheden.'

UPDATE politie :

Update 15.20 uur:

Doorgaand verkeer blijft onmogelijk op het traject van de #tractorenactie met zeer lange files tot gevolg op de toegangswegen.
#verkeershinder #geel #tractorenactie #geefboerentoekomst

Update 14.45 uur :

Momenteel is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Antwerpseweg en de Noord-zuidverbinding met Kasterlee door de #tractorenactie.
Er zijn te veel tractoren op het traject waardoor de beide rijstroken in de 2 richtingen ingenomen zijn door de actievoerders.

Update 16.46 uur

Verkeer komende vanuit Turnhout is ook vrijgegeven. De actie loopt stilaan ten einde met nog een aantal beperkte verkeersproblemen in de wijde omgeving met tractoren die terugkeren naar hun woonplaats.

Update 16.20 uur

Naar schatting 700 à 800 tractoren beginnen het traject te verlaten en keren huiswaarts. Het verkeer richting Turnhout wordt opengesteld. Het verkeer komende van Turnhout voorlopig nog niet.

Update 17 uur - boerenactie ten einde - verkeer vrijgegeven.

De verkeerslichten op de kruispunten:
- rondpunt Antwerpseweg
- R14 met de Larumseweg
- R14 met Drijhoek/Kleinhoefstraat
zijn terug in werking gesteld.

Links afslaan en dwarsen is hier terug mogelijk. Ook de snelheidsbeperking langs het traject van de #tractorenactie is opgeheven.

(pol) Foto's : in het Veiligheidshuis Geel houdt de politie met camera's de situatie in het oog /  foto's politie Geel/N.