U bent hier

Boerkesfeest : bruisende volkskermis met circus -en straatfratsen in O.-L.-V. Olen op zondag 1/9

Olen
21.08.2013 - 16.34u
Door: Herman Gezelle

Op zondag 1 september bruist het gezellige pleintje van Beilen in Onze-Lieve-Vrouw Olen van kermis –en feestplezier. De verkeersvrije straten rondom het beeld van het Boerke van Olen zijn het onweerstaanbaar schoon decor voor de vijfde editie van het Boerkesfeest. Het is een typisch Kempens dorpsfeest dat met straatcircus, leuke theatervoorstellingen, nostalgische kermisattracties of sport en vermaak, steeds in de buurt van een terras met hapjes en drankjes, de harten van alle levensgenieters weet te veroveren.

Hoe brengt Bill W Bill het ervan af in zijn messenwerpact?  Waarheen neemt de futuristische sierkmobiel de toeschouwers mee? Hoe gek is het jong circusgeweld van Locorotondo? Wil je je laten scheren door een barbier uit grootmoeders tijd? Of je kinderen laten rondsnorren in de vertimmerde kleerkast van je overgrootvader? Je beleft of ontdekt het allemaal op de vijfde editie van het Boerkesfeest.

Straattheatermakers met naam en faam brengen hun grappige en verrassende voorstellingen voor een heel ruim publiek op de Olense straatstenen.  

De gemoedelijke sfeer, de sportieve inzet bij het sporten en spelen, de kraampjes met lekker eten en drinken en de authentieke muziek zorgen voor een deugddoend sociaal en cultureel gebeuren.

Wie er bij zal zijn, zal het zich niet beklagen. Zoals in allle ‘Olen Zomert’-activiteiten is de toegang gratis. Voor de attracties,,eten en drinken wissel je je euro’s in tegen origineel ‘boerkesgeld’. Voor de groepsspelen of het riekwerpen dien je op voorhand in te schrijven.

Praktische info :

- Het Boerkesfeest is vrij toegankelijk. Start voorzien om 12.00u, einde omstreeks 18.30u.

- Voor de attracties,eten en drinken wissel je je euro’s in tegen origineel  ‘boerkesgeld’.

- gratis inschrijven voor de volksspelen in groepen van minimum 8 vrienden, kennissen, buren, gezins- of    familieleden kan Louis Vanhoof tel. 014222121, e-mail   vanhoof.vansant@skynet.be

- inschrijven voor de boerendart gebeurt via Stijn Avonds (0476/814151)

  Max. drie deelnemers per ploeg. Meer info via info@hoefsmidstijn.be

- Parkings zijn voorzien, maar beperkt (school, sporthal, Pastoriestraat, Pastoor van Looystraat, Boekel, weide tegenover De Kippenboer, ter hoogte van het voetbalterrein van AOVV).

  Advies: kom zoveel mogelijk met de fiets.

- een uitgebreid programma vind je op www.boerkesfeest.be of www.olen.be

Het Boerkesfeest is een project van Vzw Keizer Karel in samenwerking met de Gemeente Olen en de lokale verenigingen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto