Vanmiddag kon je in de foyer van cc 't Schaliken genieten van het eerste optreden in het nieuwe seizoen van Boke Hertals.

Het Piet Verbist Trio vertolkte eigen composities in een standard jazz line-up van tenorsax, piano en contrabas. 

Piet Verbist trekt al jarenlang met zijn akoestische bas door allerlei stijlen en variaties van muziek. De composities zijn heel uiteenlopend : van oriëntaals geïnspireerd werk over moderne modale jazz tot een meer traditionele opvatting. Steeds is er ruimte voor improvisatie en originaliteit.

Op piano speelden Bram Weijters en op tenorsax Bart Borremans.  Voor dit optreden was de foyer helemaal volgelopen. Een 250-tal mensen kwamen genieten van rustige jazz met een gratis boterhammeke met kaas of hesp.

Het volgende Boke Hertals vindt plaats op 3 december. Dan treden voor u op, Los del Tré, met Spaanse en Latijns-Amerikaanse muziek.

Dit concert op 3 december wordt georganiseerd in het kader van de solidariteits-actie Music For Life. Voor dit gratis concert en de boterhammen kunt u een kleine bijdrage geven. De opbrengst gaat naar het Olivia Fund, een organisatie die een brug slaat tussen vernieuwend kankeronderzoek en patiënten, met extra aandacht voor zieke kinderen.