In het kader van de aanleg van gescheiden fietspaden langsheen de gewestweg N13 Lierseweg worden de bestaande laanbomen gerooid. Deze werken zullen tussen 19 september en 7 oktober worden uitgevoerd in gans de projectzone.

De projectzone situeert zich tussen het op- en afrittencomplex E313 (Herentals - West nr. 20) in Grobbendonk en het kruispunt Herentalse Steenweg x Lierseweg (Herentals).

Bereikbaarheid garanderen

Er zal strikt toegezien worden op de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de particulieren en bedrijven gelegen langs de N13, die steeds gegarandeerd moeten worden. De toegankelijkheid van de huisinritten dient altijd en in behoorlijke omstandigheden verzekerd te zijn, met uitzondering van een beperkte periode van maximaal 1 uur wanneer de werken ter hoogte van een betrokken perceel uitgevoerd worden.

Zorgvuldige planning

Om de verkeershinder tot een minimum te beperken en de toegankelijkheid van de woningen en bedrijven te verzekeren, dient er door de aannemer een zorgvuldige planning gehanteerd te worden.

Omleiding-eenrichtingsverkeer

Omdat er slechts gelijktijdig aan één zijde van de rijweg gewerkt mag worden en om voldoende ruimte en veiligheid te kunnen bieden aan het plaatselijke fietsverkeer, wordt er een enkelrichting ingesteld voor het gemotoriseerd verkeer. Voor het plaatselijk fietsverkeer wordt een dubbelrichtingsfietspad aan één zijde van de rijweg voorzien.

Het doorgaand verkeer mag steeds doorrijden in de richting van Herentals naar Lier. Het lokale vrachtverkeer richting Herentals dient de omleiding te volgen via de E313, oprit nr. 20 (Herentals - West), vervolgens afrit nr. 21 (Herentals), Atealaan, Herenthoutseweg en Ringlaan om zo de Lierseweg en Herentalse steenweg te bereiken.

Het vrachtverkeer komende vanuit Antwerpen dient de omleiding te volgen via de E313, afrit nr. 21 (Herentals), Atealaan, Herenthoutseweg en Ringlaan om zo de Lierseweg en Herentalse steenweg te bereiken. Het vrachtverkeer komende vanuit Luik dient eveneens de omleiding te volgen via de E313, afrit nr. 21 (Herentals), Atealaan, Herenthoutseweg en Ringlaan om zo de Lierseweg en Herentalse steenweg te bereiken.

Fietsverkeer over grotere afstand wordt omgeleid via het jaagpad langsheen het Albertkanaal. Plaatselijk dubbelrichting fietsverkeer verloopt via de bestaande enkelrichtingsfietspaden. De Lijn Lijn 150 Lier – Nijlen – Herentals wordt gewijzigd als volgt: Richting Lier: normale reisweg, afgeschafte halten in beide rijrichtingen: Jagersdreef / Buntvenne / Meirendreef / Hazenstraat Richting Herentals:

Afgeschafte bushalten in beide rijrichtingen: Jagersdreef / Buntvenne / Meirendreef / Hazenstraat. Het bestaande traject wordt omgeleid via de E313, oprit nr. 20 (Herentals –West) en E313 afrit nr. 21 (Herentals) richting Herentals. Lijn 513 Heist-op-den-Berg – Herenthout – Vorselaar: Aangepaste omleiding vanaf 1 september tot einde werken Bouwelse steenweg.

Het schoolverkeer richting Vorselaar blijft steeds mogelijk. De gebruikers van lijn 513 kunnen ’s morgens op het gewone uur de bus nemen, maar ’s avonds en op woensdagnamiddag is er een aanpassing van de dienstregeling omwille van de ingerichte omleiding in verband met de wegeniswerken voor het fietspad Bouwelse steenweg - Herenthoutsesteenweg.

Het schoolverkeer komende vanuit Vorselaar zal gewijzigd worden: Vertrek Kardinaal Van Roey-instituut ---> normale traject tot aan Bouwel Lindekens ---> links naar Herentals N13 ---> vervolgens via de E313 oprit nr. 20 (Herentals – West) naar afrit nr. 21 (Herentals) ---> over traject van lijn 511 naar Herenthout markt ---> vervolgens via Bouwelse steenweg naar Lindekens om reizigers van Bouwelse steenweg naar hun vertrekpunt te brengen ---> vervolgens via de E313, oprit nr. 20 (Herentals –West), E313 afrit nr. 21 (Herentals) richting Herenthout Markt ---> verder normale reisweg naar Heist-op-den-Berg.

Er wordt aangeraden de website van De Lijn te raadplegen voor de meeste recente informatie: www.delijn.be

Bewonersvergadering

Op maandag 5 september om 20.00 uur vindt een bewonersvergadering plaats in gemeenschapscentrum De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk). Volgende punten zullen besproken worden: · Inleiding door schepen van Openbare Werken, Herman Cambré · Omschrijving van de werken door studiebureau AnteaGroup (toelichting ontwerpplannen, timing werken, hinder, …) · Toelichting door Infrax (samenwerkingsdossier, subsidies,…) · Toelichting door afkoppelingsdeskundige Infrax (werkwijze) ·

Vragenronde bedrijven

Op vrijdag 9 september  om 10.00 uur vindt een informatievergadering plaats voor bedrijven in de raadzaal van het gemeentehuis (Boudewijnstraat 4, Grobbendonk). Volgende punten zullen besproken worden: · Inleiding door Herman Cambré (schepen van openbare werken Grobbendonk) · Omschrijving van de werken door studiebureau AnteaGroup (toelichting ontwerpplannen, timing werken, hinder,…) · Vragenronde.

Meer info:  technische dienst, tel. 014 50 70 05