Dat bomen en planten bijdragen aan gezonde lucht en een betere levenskwaliteit is klaar en duidelijk. Daarom herhaalt lokaal bestuur Nijlen de '1001 bomen' campagne én pikt het na enkele jaren de actie 'Een haag, ja graag' terug op. De boom krijg je net zoals vorig jaar gratis, de hagen kan je aankopen aan een heel voordelige prijs.

Om het makkelijk en overzichtelijk te houden, kan je zowel je boom als je haagpakketten afhalen op dezelfde dag en dezelfde plaats: zaterdag 23 november aan de gebouwen van facility, naast het recyclagepark in de Koningsbaan.

Nijlen deelt opnieuw bomen uit!

Nijlen is met zijn bossen en parken al een groene gemeente, maar het kan altijd beter. Daarom roepen we iedereen op om mee te bouwen aan het groene Nijlen van de toekomst. In november organiseert onze gemeente voor de tweede keer een grote boomaanplantactie. De deal is eenvoudig: wij geven een boom, jij steekt hem in de grond. Vorig jaar deelden we maar liefst 1200 bomen uit!

Welke bomen kan je bestellen?

Rode beuk, Groene beuk, Lijsterbes, Veldesdoorn, Winterlinde, Appelboom Jonagold hoogstam, Appelboom Jonagold halfstam, Hazelaar, Pruimenboom (Blue de Belgique) hoogstam, Pruimenboom (Blue de Belgique) halfstam, Okkernotenboom, Perenboom (Doyenné du Comice) hoogstam, Perenboom (Doyenné du Comice) halfstam.

Welke hagen kan je bestellen?

Houtkant, gemengde geschoren haag, bloesem- en bessenhaag, houtkant voor vochtige gronden, haagbeukenhaag, beukenhaag en taxus baccata.

Hoe bestellen?

Bestellen kan tot 15 oktober via http://www.nijlen-acties.be/ De bomen en de hagen kunnen afgehaald worden op zaterdag 23 november, tussen 9 uur en 13 uur, aan de gebouwen van facility (Koningsbaan 85, naast het recyclagepark).

Voorwaarden voor deze actie: je kan per adres 1 boom bestellen en de boom moet op het grondgebied van Nijlen geplant worden.