In een volle aula Van den Broeck op Hannekenshoek hebben familie en vrienden zaterdagochtend afscheid genomen van Kenneth Verwimp (24) uit Westerlo. Hij was een opvallend optimistische atleet die leefde voor zijn sport boccia.

Kenneth Verwimp was een speler met wereldfaam in de paralympische discipline boccia. Hij leed aan de ziekte van ­Duchenne, een progressieve erfelijke aandoening die de kracht in alle spieren systematisch doet afnemen.

Kenneth zat daardoor al geruime tijd in een rolstoel. De jongste maanden ging z'n gezondheid sterk achteruit. Hij overleed op 19 november aan de gevolgen van een longontsteking.

Een donatie op de rekening van Boccia Belgium vonden de ouders veel beter dan bloemen, trouwens wat Kenneth zou gewild hebben.

Na de uitvaart werd de urne van Kenneth, in de vorm van een witte vlinder, door de ouders mee naar huis genomen. De stoffelijke resten krijgen er een bijzondere plaats.

Op de foto : Kenneth ontving van service Club Fifty-One in september 2015 nog een cheque ter ondersteuning van z'n deelname aan de Paralympics in Rio Brasil / archief NNieuws.

(fb) (pp)