De Rode Duivels sluiten de groepsfase van hun WK vandaag om 20u af met een ontmoeting tegen Engeland. Liet Roberto Martinez al in zijn kaarten kijken? "We moeten met iedereen naar de knock-outfase gaan."

Martinez: "Wissels? Ik kan jullie echt geen aantal geven"

Romelu Lukaku verscheen gisteren niet op het trainingsveld. "Hij heeft vooruitgang geboekt", vertelde Roberto Martinez. "De scans hebben geen verdere schade aangetoond, maar hij herstelt nog en zal vandaag normaal niet trainen. Ik twijfel of hij volledig fit zal zijn voor morgen, maar ik hoop dat hij bij de 23 zit. Engeland komt wellicht een dagje te vroeg, meer tijd zal het niet vergen."

En hoe zit het met Vincent Kompany, dat andere zorgenkind? "Hij is klaar om te spelen, maar niet langer dan 30 of 40 minuten. Hij reageert goed op elke sessie en kan een optie zijn."

Veel wissels, dat mogen we vandaag verwachten.

Maar hoe concreet kon de bondscoach daar nu al over zijn? "Dat zal afhangen van de training vanavond. Het is belangrijk dat we deze match nemen als kans om te groeien als team. We moeten zoveel mogelijk spelers klaarstomen en met iedereen naar de knock-outfase gaan." (VRTNWS)

Afspraak vanavond donderdag 28/6 om 20u voor de topper België-England op de Grote Markt Herentals. LIVE op groot scherm. Tapkranen open vanaf 18u.  Organisatie Homahe. 

Met fotoreportage van Johan Temmerman.