Een brood halen bij de bakker, een bezoekje aan het grootwarenhuis of naar de markt voor verse groenten. Voor senioren of mensen met een beperking lukt dit niet altijd. Om deze mensen te ondersteunen start dienstencentrum Luysterbos op 1 april met een boodschappendienst. Vrijwilligers gaan samen met gebruikers op pad om boodschappen te doen.

Met de boodschappendienst wil het Lokaal bestuur ervoor zorgen dat senioren of mensen met een beperking langer thuis kunnen wonen. Het bevordert de zelfstandigheid en zorgt voor sociaal contact. Het geeft mensen opnieuw een gevoel van eigenwaarde. Ze kunnen zelf in de winkel kiezen wat ze willen meenemen. Daarnaast biedt het vrijwilligers een zinvolle tijdsbesteding.

samen met een vrijwilliger op pad
Vrijwilligers gaan samen met gebruikers op pad voor huishoudelijke of administratieve boodschappen: naar de bakker of de supermarkt, maar ook naar de mutualiteit of de bank. De vrijwilliger zorgt voor vervoer, helpt bij het winkelen en nadien ook met het opbergen van de boodschappen. Gebruikers betalen een kilometervergoeding van 0,30 euro. De boodschappendienst zoekt nog vrijwilligers die minstens een halve dag per week mensen willen begeleiden bij het boodschappen doen. Vrijwilligers krijgen een opleiding heffen en tillen en grenzen stellen. Uiteraard zijn ze verzekerd tijdens de ritten.

vooraf reserveren
Wie gebruik wil maken van de boodschappendienst moet zich eerst laten registreren in het dienstencentrum. Vanaf dan kan je telefonisch of via mail je aanvraag doen. Je kan één keer per week maximum drie winkels bezoeken in Geel. Je geeft ten laatste op woensdagmiddag de winkels door voor de komende week. De boodschappendienst is er voor iedereen die ondersteuning nodig heeft bij huishoudelijke of administratieve boodschappen. Ook mensen die minder mobiel zijn of nood hebben aan sociaal contact kunnen gebruik maken van deze dienst.