boostU uit Herentals heeft de allereerste 'Growth Hackaton' achter de rug. 24 uur lang gratis een 12-koppig digitaal marketingteam ter beschikking van winnaar Club Brugge.

De voetbalclub werd als winnaar geloot uit een 50-tal deelnemende organisaties. Hackatons komen vooral voor in de wereld van de softwareontwikkeling maar boostU heeft met deze stunt ook aangetoond dat een hackaton efficiënte resultaten kan opleveren op het vlak van (digitale) marketing.

De start van een nieuwe trend?

'De toekomst zal het uitwijzen. Growth Hackaton: een origineel (eindejaars)geschenk "Heel wat bedrijven geven gadgets, bloemen of chocolade als relatiegeschenk.

Bij boostU willen we creatiever uit de hoek komen en onze marketingdiensten op een tegelijk ludieke en krachtige manier in de kijker zetten," zegt Nick Van Walleghem, Founder en Managing Partner van boostU.

'Hackatons komen vooral voor in de software-industrie: een softwarebedrijf smijt zich een etmaal lang op een concrete doelstelling en bouwt zo op korte termijn een fikse voorsprong uit.

"Het idee was om dat concept te laten overwaaien naar onze marketingactiviteiten," aldus Nick. Eind oktober lanceerde boostU deze oproep aan bedrijven: "Win een gratis Growth Hackathon waarbij het volledige boostU team voor jouw bedrijf een volledige growth marketing strategie voor 2022 uitdenkt, opzet, én operationeel uitrolt binnen de 24 uur.'

Ja... helemaal gratis

" Growth Hackaton: de klok rond gefocust op Club ID De naam die op 26 november 2021 werd geloot als winnaar uit een 50-tal bedrijven was niet de minste: Club Brugge.

"We wisten meteen dat 'naamsbekendheid' niet de scope zou zijn van onze hackaton," lacht Arend, Growth Accelerator bij boostU. In overleg met de eersteklasser werd de opdracht bepaald: boostU zou zich gaan verdiepen in Club ID, het lidmaatschap waarbij aangesloten fans voordelen genieten wanneer ze iets aankopen bij Club Brugge, bijvoorbeeld in de fanshop.

De hamvraag van de opdracht luidde: hoe kan Club ID meer leden werven via de online kanalen? boostU verdeelde het eigen team in kleine groepjes die elk een aspect van de opdracht aanpakten.

Tijdens de laatste uren van de 24-urensprint werden alle bevindingen, analyses en voorstellen gebundeld en in een plan van aanpak gegoten. Hoe de boostU teamleden op zaterdag 11 december om 9 uur 's ochtends in hun bed kropen?

Met veel voldoening en nog belangrijker, met een concreet marketingplan gebaseerd op 4 klantenprofielen waarmee Club Brugge de traffic richting het Club ID-lidmaatschap aanzienlijk kan verhogen.

Win-win: meerwaarde voor Club Brugge én voor boostU

Maarten Dedobbeleer, Marketing Director van Club Brugge, blik enthousiast terug: "We wisten niet goed welke outcome we mochten verwachten van deze marketing hackaton. Het geleverde werk op 24 uur tijd is echter indrukwekkend. Boostu heeft concrete voorstellen geproduceerd waarmee wij nu voor Club ID aan de slag kunnen."

Voor boostU zelf was deze Growth Hackaton fysiek en mentaal een uitdaging, maar wel een uitdaging met een positieve echo. "Als agentschap hebben we een breed scala aan competenties in huis. Denk maar digitale marketing, sociale media of content strategie.

Deze hackaton was een uitgelezen kans om al die vaardigheden te bundelen in één moment en in één project. Bovendien heeft de hackaton ons ook inzichten gegeven in hoe we als team nog beter onder druk kunnen samenwerken.

De intentie is om deze Growth Hackaton voortaan jaarlijks te organiseren," aldus Nick Van Walleghem. Over boostU boostU werd opgericht door Nick Van Walleghem en bestaat uit een team van gemotiveerde marketeers.

Het Google-gecertificeerde agentschap wil bedrijven een boost geven door in te zetten op Growth Marketing, een doorgedreven vorm van digital marketing.

Campagnes worden vooraf precies getarget en getest alvorens ze van start gaan. Dat verhoogt de impact van de communicatie.  Foto's boostU/NNieuws.

boostU Diamantstraat 8, Herentals houston@boostU.be