U bent hier

Boshuis Averegten opnieuw open voor publiek

Heist op den Berg
15.02.2017 - 19.55u
Door: Hans Vertommen

De Averegten maakt zich op voor topzomer in 2017 Na enkele maanden renovatiewerken heropent het Boshuis in Provinciaal Groendomein De Averegten de deuren. De nieuwe uitbaters Hans Peeters en Innes Borghs zijn vastbesloten om er samen met de provincie Antwerpen een topjaar van te maken voor De Averegten.

Zo opent dit jaar het nieuwe dienstgebouw en zal de provincie de speeltuin helemaal vernieuwen.

Boshuis

Op 15 februari opent het vernieuwde Boshuis met enthousiaste nieuwe uitbaters, Hans Peeters en Innes Borghs. Beide hebben ruime ervaring in de horeca en organiseren van evenementen. De ideale mix om het Boshuis nieuw leven in te blazen!

Een nieuwe keuken en schilderwerken hebben de taverne een gezellige uitstraling gegeven. De menukaart bestaat uit een assortiment smakelijke snacks, aangevuld met pannenkoeken, gebak en ijsjes.

Hans maakt er een erezaak van om alle trappisten op de kaart te zetten. De uitbaters dragen gastvrijheid hoog in het vaandel, wandelaars, fietsers, kinderen en hun (groot)ouders, iedereen is welkom.

"Wij kijken alvast uit naar een stralende zomer waarin kids zich kunnen uitleven in de nieuwe speeltuin, terwijl hun ouders of grootouders genieten op het zonnige terras van het Boshuis.

Nieuwe speeltuin en nieuw dienstgebouw

Ook de provincie Antwerpen heeft voor 2017 heel wat in petto voor De Averegten.

Gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Bruno Peeters legt uit: “Deze lente opent het nieuwe dienst- en onthaalgebouw in De Averegten. Daar kunnen we onze bezoekers op een goede manier ontvangen voor ze het domein bezoeken. We investeren ook fors in een volledig nieuwe speeltuin. De provincie heeft 140.000 euro vrijgemaakt voor een speeltuin voor jonge en iets minder jonge kinderen. Deze zou tegen de zomer klaar moeten zijn. In combinatie met het vernieuwde Boshuis wordt De Averegten deze zomer een perfecte plek voor een daguitstap.”

Inzetten op toegankelijkheid

Directrice Els Goyvaerts is optimistisch voor 2017: “We blijven sterk inzetten op toegankelijkheid. Deze winter is het Averpad heraangelegd en uitgebreid, waardoor het nu ook toegankelijk is voor mensen in een rolstoel.

Ook voor de nieuwe speeltuin voorzien we aangepaste toestellen, zodat ook kinderen in een rolwagen gewoon kunnen spelen. Het is iets waar we als provincie in al onze domeinen sterk op inzetten.”

imageMeer nieuws

Wagen kantelt in Geel, bestuurder ongedeerd

Wagen kantelt in Geel, bestuurder ongedeerd
Geel | Neteland 21.11.2017 - 18.04u

Twee gewonden na aanrijding

Herentals | Neteland 21.11.2017 - 18.02u

Nog plaats voor simultane quiz in acht cafés

Kempen regio | Neteland 21.11.2017 - 14.23u

N-VA Kasterlee: "Dure, nieuwe parking staat leeg"

Kasterlee | Neteland 21.11.2017 - 14.19u

Tolheffing voor zwaar verkeer door Nijlen ?

Neteland | Nijlen regio 21.11.2017 - 14.18u

Gemeenteraad keurt masterplan Keirlandse Zillen goed

Mol | Neteland 21.11.2017 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto