Omdat het grondgebied van Grobbendonk en Bouwel niet  volledig is opgenomen in de wandelknooppuntenkaart van de Kempense Beemden, nam de toeristische dienst van Grobbendonk het initiatief om  ten zuiden van het Albertkanaal een wandeling uit te stippelen. Zo werd het Blarendabberspad geboren.
 
Het  Blarendabberspad bestaat uit twee aparte lussen en is bewegwijzerd met groene en oranje markering. Met de oranje lus van 8,1km klim je over de Bouwelse Bergen tot wel 20 meter hoog en wandel je langs het Derde Sas en de Kleine Nete. Je doorkruist  het Philipsbos met de donkere vijver en je pikt een klein stukje mee van het natuurgebied Kerkeheide. De groene lus van 13,5 km voert je langs erfgoed door de landelijke gehuchten van Bouwel. Op Middeldonk passeer je zelfs een wildbeheerseenheid.
 
De echte stappers kunnen de twee lussen aan elkaar koppelen. Langs het traject zijn er verschillende rustbanken en picknickplaatsen voorzien.
 
Als vertrekpunt voor de wandeling werd gekozen voor de O.L.Vrouwkerk van Bouwel (Dorp) omdat hier ook parkeergelegenheid voorzien is. Het startpunt van de wandeling wordt aangegeven door een informatiebord waarop beide lussen staan aangegeven.
 
Wie graag met een (gratis!) brochure vertrekt, kan deze komen ophalen op de toeristische dienst, Kabienstraat 2A, 2280 Grobbendonk, tel. 014 51 39 64.