U bent hier

Bouwmaterialen & vloeren Mattijs verhuist na 87 jaar naar Knotwilgenweg

Heist op den Berg
11.04.2019 - 14.21u
Door: Mark Jaspers

Bouwmaterialen en vloeren Mattijs neemt tijdens het paasweekend een gloednieuw gebouw langs de Knotwilgenweg in gebruik. Het familiebedrijf verlaat zo na 87 jaar de stationsbuurt, waar het sinds 1932 thuis was en is klaar voor een nieuwe generatie.

'Het bedrijf werd in 1932 opgericht door de nonkel van mijn grootvader', vertelt Lander(29) Mattijs die vandaag samen met zijn broer Wouter (33) en vader Dirk(59) het bedrijf runt.

'De firma startte in de stationsbuurt waar ook tal van betonmaterialen geproduceerd werden, zoals welfsels, palen, regen en septische putten. Onze grootvader Arthur nam het bedrijf over in 1974.' Vervolgens kwam in 1989 Arthurs zoon Dirk aan het hoofd van het bedrijf te staan.

Hij opende, exact 30 jaar geleden, een nieuwe toonzaal aan de Oude Mechelbaan en verhandelde niet alleen bouwmaterialen, maar ook vloer- en wandtegels.

De historische ligging, aan de spoorweg en de Oude Mechelbaan, voldoet niet meer aan de huidige noden. 'De laatste jaren was het een ware uitdaging om onze eigen vrachtwagens en leveranciers te laden en te lossen en gelijktijdig ook klanten vlot verder te helpen op de beperkte ruimte die we beschikbaar hadden.

Ook het vrachtverkeer in de drukke stationsbuurt was zeker niet ideaal', vult Wouter aan. De site aan de Oude Mechelbaan komt vrij. Voor de site en omliggende gronden zal een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) worden opgemaakt omwille van de achterhaalde bestemming. De gemeente wil het gebied als centrumgebied in de Heistse kleinstedelijke kern aanpakken, in nauw overleg met de huidige eigenaars en bewoners.

Met de verhuis is Mattijs klaar voor de toekomst. 'We zijn vooral blij dat we als door en door Heists bedrijf, in eigen gemeente kunnen blijven. Hoewel we ook ver van huis leveren, zijn de mensen met wie we handelen meestal mensen uit de Heistse regio', zeggen Wouter en Lander.

Het nieuwe bedrijfsterrein van Mattijs langs de Knotwilgenweg is dubbel zo groot als het oude. 'Zo'n 16.000m² groot', zegt Wouter. 'De bouw van bureaus, toonzaal en magazijn startte in het najaar van 2017. Bureaus en toonzaal zijn 800m² groot. Logistiek zal het allemaal dus makkelijker lopen. We zitten dichtbij de assen N10 en N15, in een specifieke KMO-zone. We hebben meer opslagruimte, en een grotere en nieuwe toonzaal.'

Het familiebedrijf Mattijs kent een lange, Heistse historiek en is een vaste waarde. 'Al die tijd stonden en staan wij garant voor service, kwaliteit en vertrouwen. Met het vernieuwen van ons wagenpark de afgelopen jaren en de verhuis naar de nieuwe, grotere locatie zien we ons als groeiend bedrijf klaar om toekomstige uitdagingen aan te gaan', zegt Wouter.

Mattijs is gekend om kwaliteitsproducten, gemotiveerde medewerkers, een eigen en goed onderhouden wagenpark en vlotte leveringen. Zowel professionelen als particulieren zijn er welkom. Mattijs stelt acht personeelsleden te werk en belevert met vijf vrachtwagens.

www.mattijsbouw.be

Opendeurdag op zondag 2 juni van 11 tot 17 uur.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto