U bent hier

Bouwplaatsmachinisten winnen wedstrijd Talentenwerf: frietjes bij Aannemingen De Peuter

Geel | Herentals | Kempen regio
21.06.2016 - 15.09u
Door: Herman Gezelle

De Bouwplaatsmachinisten van het Sint-Jozefinstituut Geel hebben voor het 2e jaar op rij de frietkotwedstrijd van Talentenwerf gewonnen. Talentenwerf is een organisatie van het job-en opleidingspunt van de bouwsector en probeert jongeren te stimuleren om te studeren in de sector.Dinsdagmiddag mochten de Bouwplaatsmachinisten genieten van heerlijke frieten bij aannemer De Peuter in Rietbroek.

De bouwplaatsmachinisten van het Geelse Sint-Jozefinstituut werken nauw samen met de VDAB en met aannemer De Peuter uit Herentals. 

VDAB heeft in Herentals aan de kanaalzone (Rietbroek en omgeving) een uitgebreid terrein waarop de jongens/meisjes van de afdeling Bouwplaatsmachinisten uitgebreid kunnen oefenen. Dagelijks vertrekken ze met een busje vanuit hun Geelse school om in Herentals de praktijk op te zoeken.

Aannemer en buurman De Peuter werkt zeer nauw samen met de afdeling en dat is zeer belangrijk voor de kwaliteit van de opleiding. Die samenwerking met het bedrijfsleven is zo uniek dat Talentenwerf en de afdeling Bouwplaatsmachinisten ook samen hun frieten zullen delen. Zowel de bouwplaatsmachinisten als de mensen van De Peuter zullen meevieren!

De populaire richting Bouwplaatsmachinisten van het Geelse Sint-Jozefinstituut (vanaf het vijfde jaar beroepsonderwijs) is een bijna unieke studierichting in Vlaanderen, net ook dankzij die samenwerking met VDAB en de firma De Peuter. 

Leerlingen leren er met behulp van bouwmachines (hydraulische graafmachines, wielladers, graaf-laad combinaties, dumpers, bulldozers, enz) afbraakwerken en grondwerken uitvoeren. Ze leren de nodige vaardigheden voor grondverplaatsingen, funderingen, nivelleringswerken, drainages, rioleringswerken, het trekken van taluds, plaatsen van greppels, boordstenen en klinkerverhardingen.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto