In 2007 namen de families Weckx en Dewaele het winkelpunt Cash Fresh Westerlo over. Het verouderde winkelpunt werd omgebouwd tot de buurtsupermarkt AD Delhaize Westerlo.

Ondertussen baten de families ook AD Delhaize Retie en AD Delhaize Dessel uit. Zij openen in 2012 Proxy Delhaize Veerle-Laakdal.

Vanuit de winkelorganisatie werd het vastgoedbedrijf SRE NV opgericht. SRE NV is een familiale onderneming die kwalitatieve bouwprojecten ontwikkelt met aandacht voor sterke architectuur.

SRE NV ontwikkelt naast Terlinden Westerlo ook de vernieuwde ‘Tabaksfabriek’ in Arendonk.

De ‘Tabaksfabriek’ is een ontwikkeling waarin een nieuwe supermarkt Delhaize wordt ondergebracht. Het project omvat de renovatie van het huidige Cash Fresh complex tot een belangrijk winkelgebied in het hart van Arendonk.

 

Historiek project Terlinden

Cash Fresh deed meerdere stedenbouwkundige aanvragen voor de verbetering en de uitbreiding van de supermarkt te Westerlo in de jaren ’90 en 2000. Deze vergunningen werden nooit uitgevoerd.

De families Weckx en Dewaele namen Cash Fresh Westerlo over in 2007.

Bij overname werd het originele uitbreidingsplan van Cash Fresh opnieuw opgestart.

De waarde van de site op deze topligging werd onderzocht. Er werd beslist om meerdere winkels en appartementen te ontwikkelen. Edward Sorgeloose Architecture werd aangezocht als architect om het geheel in het historische kader van de Grote Markt te Westerlo te integreren.

Terlinden Westerlo zal een nieuwe hedendaagse groeipool worden voor de Grote Markt waar winkelen en kwalitatief wonen hand in hand gaan. Het ontwerp doet eer aan het schitterende vernieuwde centrum.

 Kerncijfers project Terlinden

- 55 ondergrondse parkeerplaatsen ten behoeve van de bewoners

- 35 parkeerplaatsen op het binnengebied, aangelegd in de stijl van het vernieuwde centrum

- 5 nieuwe winkels

- 1 buurtsupermarkt Delhaize

- 38 moderne en smaakvolle appartementen, waarvan 6 penthouses

- Daktuin met vijverpartijen en helmgras

Het complex wordt gebouwd volgens de strengste energienormen. Er wordt gekozen voor hoogwaardige en kwalitatieve materialen.