Projectontwikkelaars Cores Development en Gands hebben Vanhout aangesteld als hoofdaannemer van project ’t Swaenenerf. Dit nieuwbouwproject, dat gelegen is tussen de Eugeen Woutersstraat, de Theofiel De Biestraat en de Neerweg, wordt een combinatie van wonen en winkelen met in totaal 62 appartementen en 14 commerciële ruimtes. De voorbereidende werken vangen midden december 2013 aan. De officiële start van de bouwwerken is voorzien op 6 januari 2014.

Succesvolle verkoop – allerlaatste appartementen en commerciële ruimtes te koop:

Cores Development zorgt met project ’t Swaenenerf voor een antwoord op de bestaande behoefte aan kwalitatieve en betaalbare woonruimte in het centrum van Heist-op-den-Berg. De verkoop van de 62 appartementen en 14 commerciële ruimtes verloopt daarbijzeer succesvol. In nauwelijks vijf maanden tijd werd al meer dan 90% van de beschikbare appartementen en de helft van de commerciële ruimtes verkocht. De appartementen zijn uitgerust met één- of twee slaapkamers (respectievelijk vanaf 149.900 en 164.900 euro[1]) of met drie slaapkamers (vanaf 244.900 euro1) en privé-tuin of ruim terras. De commerciële ruimtes variëren in oppervlakte van 84 tot 148 m² en zijn flexibel samenvoegbaar.

Start werkzaamheden:

Vanaf midden december vangen de voorbereidende werken aan onder leiding van hoofdaannemer Vanhout (www.vanhout.be). De officiële start van de bouwwerken wordt pas gegeven op 6 januari. De oplevering van het project is voorzien medio 2015. ’t Swaenenerf zal het straatbeeld op de hoek van de Eugeen Woutersstraat, de Theofiel De Biestraat en de Neerweg drastisch veranderen. Het braakliggend terrein is al jaren een doorn in het oog van de omgeving en werd gebruikt als hondenweide en sluikstort. In de plaats komt een gezellig woonerf met een groene binnenruimte waardoor de woonkwaliteit in de omgeving zal verhogen. Bovendien worden er op het gelijkvloers 14 commerciële ruimtes voorzien waardoor de functie van Heist-op-den-Berg als commercieel centrum versterkt wordt.


Meer info over dit project ophttp://www.swaenenerf.be/