Er komt in juni 2016 geen 2e editie van de actie Levensloop in Herenthout. De eerste editie van dit jaar tijdens het weekend van 27 en 28 juni was erg succesvol. Kankerpatiënten (vechters) en hun familie en vrienden uit Herenthout en omgeving hadden een grootse manifestatie opgezet die heel wat geld opbracht. Tijdens het bewuste weekend werd al 95.900 euro ingezameld, met alle stortingen er achteraf bij werd dat bedrag opgetrokken naar meer dan 100.000 euro.

Een 2e editie was bijna vanzelfsprekend. Zeker ook omdat veldrijdster Ellen Van Loy en zangeres Belle Perez die in Herenthout wonen, nog meer hun schouders mee onder een 2e editie wilden zetten. Maar helaas is de locatie voor een 2e editie in 2016 te krap geworden. Vlak naast het sportcentrum 't Kapelleke wordt volgend jaar het voetbalstadion van KFC Herenthout gebouwd met nieuwe kantine, kleedkamers, ... en een deel van de locatie voor Levensloop zal er daardoor uitzien als een werf. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Wanneer de bouwwerken achter de rug zijn kan een nieuwe editie van Levensloop uitgewerkt worden.

Wie volgend jaar actief wil deelnemen aan Levensloop kan in juni terecht in Evergem en Maaseik. In 2017 is dan hopelijk Herenthout opnieuw aan de beurt.