Tien Heistse jongeren stellen hun uitwisselingsproject met zusterstad Bergrivier voor aan het grote publiek met 'Braai en Dans' op 17 november. 'Hest na Bergrivier 2018' is de naam die de jongeren zelf geven aan hun uitwisseling met de Zuid-Afrikaanse zusterstad van Heist-op-den-Berg. De tien jongeren gaan de uitdaging aan om in de paasvakantie van 2018 hun Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenoten te ontmoeten, zich te laten inspireren en hun verhaal te vertellen aan heel Heist-op-den-Berg.

Dat ze die ambassadeursrol serieus nemen, laten ze zien door op 17 november hun project voor te stellen aan het grote publiek. Dat doen ze in Zuid-Afrikaanse stijl tijdens 'Braai en Dans'. Het wordt een gezellige avond met een gebraaid hapje, Zuid-Afrikaanse wijn (die je daar ook kan kopen) en een streepje muziek. De opbrengst geeft het project een duwtje in de rug.

De jeugduitwisseling kadert in de stedenband die Heist-op-den-Berg sinds 2015 onderhoudt met het Zuid-Afrikaanse Bergrivier. Met de jongeren wordt gewerkt rond het thema wereldburgerschap. Het project is een samenwerking tussen het gemeentebestuur en vier Heistse middelbare scholen: CDO, Heilig Hartcollege, KTA Heist-op-den-Berg, en Sint Lambertusinstituut.

Praktisch:

Wanneer: vrijdag 17 november vanaf 18 uur

Waar: Heilig Hartcollege, Biekorfstraat 8-10, Heist-op-den-Berg

Welkom en Braai vanaf 18 uur, voorstelling van de uitwisseling vanaf 19 uur

Meer info :

Thomas Peeters, coördinator stedenband, tpe@heist-op-den-berg.be

Kelly Van Tendeloo, schepen van Noord-Zuidbeleid, kelly_van_tendeloo@hotmail.com