Greet Van Genechten uit Morkhoven is de trotse winnaar van de prachtige elektrische Norta-tweewieler L3000 van Fietsen Hendrickx, waarde €2.669. Een waardevolle prijs die al voor de 5e keer op rij door de sympathieke fietsenhandelaar werd geschonken aan Helemaal Herentals.

2.474 bezoekers van de Herentalse braderij namen deel aan de wedstrijd. Zo'n 1.000 minder dan vorig jaar.  'De juiste oplossing van de wedstrijd was : binnenbanden automaat, en 372 juiste antwoorden. De braderij was dit keer in een nieuw kleedje gestoken, met minder goed weer. Wel een pak positieve reacties van het publiek voor de initiatieven van de handelaars in de Bovenrij en het deel van de Zandstraat', zegt schepen Jan Michielsen (CD&V) vrijdagavond bij de overhandiging van de Norta-fiets. 'We plannen van de braderij in 2018 meer een 'shopfestival' te maken.' 

Dirk Hendrickx, zaakvoerder van Fietsen Hendrickx, maakte bekend dat dit z'n laatste bijdrage was aan de braderij omdat Helemaal Herentals (Thals) de gemaakte afspraken al 3 jaar niet nakomt.

Op de foto : Dirk Hendrickx zaakvoerder Fietsen Hendrickx, schepen Jan Michielsen met winnares Greet Van Genechten, burgemeester Jan Bertels / NNieuws.